Vatra “progutala” pola miliona


U velikom požaru izgorela proizvodna hala firme “Nešo stolarija” u Banjaluci. Plamen je najverovatnije nastao iz iskre prilikom rezanja šperploče

HALA firme “Nešo stolarija”, koja se bavi proizvodnjom stolarije i nameštaja, izgorela je u velikom požaru, koji je u sredu izbio u Zelenom Viru kod Banjaluke.

Srećom, u požaru niko nije povređen, ali je materijalna šteta ogromna i prema rečima vlasnika Nenada Milinkovića, procenjuje se na više od 500.000 KM.

PROČITAJTE JOŠ – Prijepolje: Kolovrat u dimu, gorela fabrika Trenteks

Požar je buknuo oko 11.15, u hali u kojoj se nalazio proizvodni pogon, a izgorela su tri CNC stroja, razne mašine, kao i gotovi proizvodi, ali i sirovina.

– Požar je najverovatnije nastao iz iskre prilikom rezanja šperploče. Bio sam tu, zajedno sa radnicima. Kada smo se vratili sa pauze za ručak, primetili smo da se dimi u jednom od creva – priča Milinković.

On kaže da su to crevo odmah izneli i krenuli prema ventilaciji, jer se po nekom sledu stvari na njoj sve dešava.

– Po dolasku, videli smo da gori jedna vreća od ventilacije. U tom momentu tu vreću je probio plamen, koji je krenuo da se širi. Imali smo protivpožarne aparate i pokušavali odmah da ugasimo plamen, ali čestice piljevine počele su da se raznose i vatra se proširila – kaže Milinković.

On kaže da se sve desilo veoma brzo, i da se za svega 30 sekundi plamen proširio po hali.

– Osim PP aparata izvukli smo i hidrantna creva i pokušavali da ugasimo plamen. Bilo nas je bar 20, ali je sve bilo uzaludno. Za minut i po vatra je već dosegla do krova hale i sve se pretvorilo u buktinju – priča Milinković.

Prema njegovim rečima, šteta je ogromna, veća od 500.000 KM. Navodi da je deo firme bio osiguran, ali najveći problem mu predstavlja to što će biti potrebno dosta vremena da se hala renovira i firma vrati u puni kapacitet, zbog čega će pretrpeti i dodatne gubitke.

Inače, u firmi je trenutno zaposleno 25 radnika i nekima od njih je to jedini izvor prihoda.

SPREČENO ŠIRENjE VATRE

U GAŠENjU požara učestvovao je veliki broj vatrogasaca, koji su se dva sata borili s plamenom.

– Na licu mesta je bilo osam vatrogasnih vozila sa posadama. Uspeli su da požar stave pod kontrolu i spreče njegovo širenje na okolne objekte – rekao je šef Odseka civilne zaštite Mladen Ćućun.

Novosti.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals