Uhapšen Ognjen Vranješ


Ognjen Vranješ je u ponedeljak uhapšen na aerodromu u Šarloi, budući da nije imao važeću dozvolu boravka. Kao izbeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Stenokerzelu.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlehtu.

Međutim, na povratku u Šalroa,  doživeo je neprijatno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalca u državi i zabranili mu ulazak na teritoriju Belgije.

Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlehta, ali nije mogla pružiti nijedan dokaz za to”, napisao je odgovorni službenik u zapisnik, piše Svet.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlehtom, ali je prošlog meseca ona obustavljena.

Policija u Šarloi je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Stenokerzel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru.

Tracara.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals