Putevi RS finansiraju rekonstrukciju sporne raskrsnice u Ramićima


Preduzeća „Putevi RS “ i Grad su postigli dogovor o rekonstrukciji i postavljanju semafora na spornoj raskrsnici u Ramićima.

Dogovoreno je da Grad obezbedi plansku i projektnu dokumentaciju, dok će „Putevi RS“ finansirati izvođenje radova.

Na taj način trebalo bi da se reši višegodišnji problem na ovom delu magistralnog puta M4 Banjaluka – Prijedor i poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

– U razgovoru sa saradnicima došli smo do zaključka da je postavljanje semafora jedino moguće rešenje u ovom trenutku. S takvim predlogom smo i otišli na razgovore sa ljudima iz Grada Banjaluka. Najvažnije je da je naš predlog prihvaćen– rekao je  v.d. direktor JP „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Rekonstrukcijom tog dela magistralnog puta M4 biće definisan geometrijski izgled raskrsnice, zatim udaljavanje autobuskih stajališta iz uže zone raskrsnice, izgradnja trotoara za zaštitu pešaka, kao i radovi na priključnim saobraćajnicama koje moraju da budu izdignute u nivou magistralnog puta kako bi se obezbedila adekvatna preglednost za uključenje na taj magistralni put.

Nešić je još jednom ponovio da nije sve u nadležnosti JP ,,Putevi RS”:

– Bez obzira na raspodelu nadležnosti mi u JP ,,Putevi RS” smo opredeljeni da obezbedimo maksimalnu sigurnost za sve učesnike u saobraćaju. Priključne saobraćajnice, gradski i prigradski javni prevoz, kao i autobuska stajališta nadležnosti su Grada Banjaluka- dodao je Nešić.

JP „Putevi RS“ očekuju skoro potpisivanje Sporazuma sa Gradom te što je moguće brže dostavljanje neophodnih dokumenata kako bi ovo preduzeće pristupilo izvršavanju svojih obaveza.

Blic.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals