Prijedor ponosan na svoj orkestar harmonika koji osvaja „posebnim zvukom“


Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković priredio je prijem za orkestar harmonika Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor povodom rezultata koje postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković priredio je prijem za orkestar harmonika Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor povodom rezultata koje postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

-Svakako, veza umetnika i grada iz kojeg potiču uvek je nešto što gradu mnogo znači. Mi smo i grad slikara i grad murala, evo i naša muzička škola postiže sve bolje rezultate i želio sam da zahvalim profesorima, učenicima i direktoru i poželim da uz svoju slavu i razvoj pronose i ime svoga grada širom sveta, rekao je Đaković novinarima nakon prijema.

Direktor Muzičke škole “Savo Balaban” Aljoša Novaković rekao je da 90 odsto orkestra čine osnovci, a 10 odsto srednjoškolci.

-Čim imate srednjoškolce u orkestru, spadate u kategoriju srednjih škola, što znači da imate daleko veću obavezu od orkestara koji se takmiče sa osnovnim školama, rekao je Novaković.

Profesor i dirigent orkestra harmonika Miloš Zec rekao je da je poslednje osvojeno priznanje prva nagrada na 44. Međunarodnim susretima harmonikaša u Puli, te da je to četvrto međunarodno priznanje.

PROČITAJTE JOŠ: Festival harmonike u Ugljeviku postao svetski čuven

On je istakao da je vrlo važna i pobeda na 26. Republičkom takmičenju muzičkih škola kojem je ove godine domaćin bio Prijedor.

Foto SRNA

– Ovo u Puli je priznanje od esencijalnog značaja. Peto nam je to takmičenje po redu, otvara nam vrata i daje nam vetar u leđa i spoznaju da možemo dalje, odnosno da idemo na svetski kup / rekao je Zec.

Na repertoaru ovog orkestra je i kompozicija Majkla Džeksona “Bili Džin” koja pleni pažnju gde god da nastupaju. Viralan je postao i snimak sa glavnog trga u Puli gde im se dok izvode ovu kompoziciju pridružio jedan meštanin kojeg su inspirisali da pleše.

Novosti.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals