Prijedor Circle Hub: Realizovan WordPress kurs za djevojke i žene


Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „Preda PD“ u okviru projekta Prijedor Circle Hub realizovala je WordPress kurs koji je bio namijenjen isključivo djevojkama i ženama uzrasta od 15 do 25 godina. Projekat podržava Vlada Švicarske

 

Kurs je trajao od 3. jula do 5. jula  i zamišljen je u vidu WordPress boot campa na kojem su polaznice imale priliku da putem teorijskog i praktičnog dijela savladaju WordPress osnove, kako  funkcioniše ova platforma i  dobiju bazu na kojoj će kasnije moći razvijati  svoje ideje.

WordPress jedna je od najkorištenijih platformi na internetu jer ima prilagodljiv i jednostavan administrativni panel, pa dozvoljava i korisnicima koji nisu stručni u programiranju da kreiraju zanimljive sadržaje.

“Polaznice su uspjele  za veoma kratko vrijeme da usvoje velike i mnogo važne  informacije vezane za WordPress što će im omogućiti da to znanje iskoriste za realizaciju svojih ideja. Možda neka od njih u budućnosti se i odluči baviti WordPressom, potencijala svakako ima, sve zavisi od njihovih želja” istakla je Gordana Kuzmanović, edukatorka na kursu. 

Cilj kursa je bio da pruži mogućnost, zainteresuje i osnaži djevojke i žene da naprave prve korake u IT sektoru  te da ih  zainteresuje da grade karijeru u IT-u. 

 

“Prvenstveno sam se prijavila da naučim nešto novo, da upoznam neke nove ljude, da stvorim nova prijateljstva i da se oprobam u WordPressu pa i da sama pokušam napraviti svoj web site. To mi je zanimljivo, a nisam imala  priliku da radim takvo nešto. Smatram da sam dosta naučila za ova tri dana koliko je kurs trajao ali voljela bih da traje duže. Kako zbog druženja ali i da budemo malo sigurniji u to što radimo” istakla je Milica Topić, jedna od deset polaznica koje su pohađale kurs.

WordPress je fenomen koji je nastao kao blogging platforma koja je za kratak period, zbog  popularnosti korisničkog interfejsa, lakoće korištenja i mogućnosti nadogradnje, popularizovala se  u tehničkoj sferi ali i među osobama koje nisu toliko stručne u programiranju.

Pored edukatorke Gordane Kuzmanović na kursu sa polaznicama se družio i edukator Željko Džafić, jedini muški član ekipe. 

“Nosim jako lijepe utiske sa ovog kursa. Nevjerovatno mi je koliko su polaznice sa lakoćom usvojile termine i  sve što smo im pokazali. Mislim da je kurs trajao duže stekle bi više ali i nakon samo tri dana kursa imamo odlične rezultate.  Polaznice su bile podijeljene u dva tima i  uspjele  su da oforme sopstveni site na dvije različite platforme, tj. da registruju host i domen ali i svoj lični blog na WordPress platformi” istakao je Željko.

WordPress kurs samo je  jedan u nizu  kurseva koji se realizuju u Agenciji za ekonomski razvoj grada “Preda PD”.  Sve dodatne informacije možete pronaći na stranicama Agencije “Preda PD” i Prijedor Circle Hub-a,  kao i na našim društvenim mrežama.


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals