Pretio da će se spaliti ako pokušaju da deložiraju njega i majku


Nedeljko Petković pretio je danas u centru Banjaluke da će se spaliti izvršiteljima koji su došli da iz stana u Jevrejskoj ulici deložiraju njega i njegovu majku Borku koja tu stanuje već dvadeset godina.

Hitna pomoć, vatrogasci, policija, sudska policija, obezbeđivali su zgradu za vreme 15. pokušaja deložacije porodice Petković. Borki je zbog sve situacije i pozlilo.

Nedeljko je za Srpskainfo potvrdio da je nakon pregovora deložacija odgođena za mesec dana.

Kaže da su za sada mirni, ali da će opet morati isto preživaljavati ukoliko ne prođe njihov zahtev za obnovu postupka.

– Desilo mi se ranije da mi je jedan sudski policajac rekao da li ja razmišljam o tome da me oni mogu sačekati i kada prođe deložacija, kada izađem na kapiju – govori Nedeljko, piše Srpskainfo.

Borka Petković na ovoj adresi stanuje od 1998. godine, od kad joj je očuh umro, nakon čega se ona tu uselila sa majkom. Ona tvrdi da je 2011. godine na sudu dokazano da ima stanarsko pravo, ali već sledeće godine je sve pobijeno.

– Hteli su da nas izbace jer neko je, sigurna sam, “bacio oko” na stan, a moguće da je neko dao velike pare, jer ovo je ipak centar. Drago mi je što smo sada ovo izbegli, ali i dalje se bojim, jer nije ovo gotovo – rekla je Borka, pre dve godine. Osim sina sa kojim živi, ispričala je i da ima četvoro dece u inostranstvu iz prvog braka.

Borka tvrdi da je tokom proteklog rata u BiH bila u logoru, međutim iz Udružnja žena žrtva rata ranije su poručili kako je sve izmislila da bi dobila stan koji joj ne pripada.

– Borka Petković je bila član našeg udruženja, ali ispostavilo se da je sve slagala i da tu postoji lični interes za stan koji uopšte nije njen, nema pravo na njega. Sve je sudske procese izgubila, izgubila je čak i proces u Strazburu. Taj stan nije mogla da nasledi ni njena mjaka, jer je čovek koji je nju oženio, dobio stan od grada i nije nikakvim testamentom niti drugim dokumentom stan ostavio njoj, tako da stan pripada Gradu Banjaluka – izjavila je ranije za Božica Živković Rajilić, predsednica Udruženja.


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals