POLITIČKE TRZAVICE U PRIJEDORU JOŠ TRAJU Đaković (DNS) demantuje navode Bursaća (SNSD)


Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je i komandant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora demantovao je navode predsjednika Gradskog odbora SNSD Prijedor Saše Bursaća u vezi sa radom ovog štaba.

Naime, Bursać je juče gostovao u emisiji banjalučke televizije i između ostalog naveo da Štab za vanredne situacije grada Prijedora nije objavljivao dovoljno podataka o zaraženim osobama.

Nakon današnje sjednice Štaba, Đaković je poručio da on kao komandant brani dignitet Štaba ispred kojeg jasno i ponosno stoji. Đaković je istakao da “nikakvi politički navodi za Štab ne stoje jer u Štabu nije bilo politike nijednog trenutka”.-Neprincipijelno je napadati Štab koji je zaista bez panike odradio svoj posao profesionalno i svaka jedinka u sistemu je bila profesionalna i dali su sve što su mogli. Gospodin Saša Bursać je naveo informacije koje ne stoje, što se tiče Štaba i funkcionisanja Štaba za vanredne situacije ja demantujem navode koji su se pojavili, pogotovo pominjanje nekih skrivanih podataka. Štab se trudio i putem šefa Štaba da daje i više podataka sredstvima informisanja nego što bi bilo profesionalno u odnosu na ono kako se radi na republičkom nivou – izjavio je Đaković.

On je istakao da je zakonom zabranjeno javno objavljivanje imena zaraženih osoba.

-Trudili smo se da i mi u Štabu ne znamo imena i odakle su osobe da ne bismo imali problema sa nadležnim organima i zakonom koji to zabranjuje. Posebno demantujem sve što je rečeno za doktore i medicinsko osoblje iz bolnice, mi smo sve podatke dali osim ličnih podataka koji se ne smiju pominjati i nadam se da je vrlo uspješno savladana epidemija koja se pojavila na četvrtom spratu bolnice, i tu je zadržana – rekao je prvi čovjek Prijedora. On je dodao da će uskoro svi medicinski radnici internog odjeljenja koji su bili zaraženi virusom korona ponovo biti na svojim radnim mjestima.

-Većinu navoda Saše Bursaća koje sam čuo apsolutno demantujem i ako želi o tome se može otvoreno razgovarati u okviru neke emisije, oči u oči, ali želim naglasiti da u gradskom štabu za vanredne situacije nije bilo politike, sve se radilo izuzetno profesionalno i ponosan sam na tim štaba koji je tri mjeseca profesionalno obavljao poslove i bio na visini zadatka i cijenim da će konačna informacija biti da je grad uspješno odbranjen od širenja epidemije na ovom području – tvrdi on.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals