Mladi prijedorčani razvijaju nove tehnološke proizvode


Pozdrav i dobro došli u još jednu emisiju koja se realizuje u okviru projekta Prijedor Circle Hub. Emisija se bavi temama vezanim za kreativnu industriju, IT tehnologiju, preduzetništvo i edukaciju a za cilj ima da predstavi ljude iz našeg grada koji su aktivni na tom polju. 

Današnja emisija posvećena je timu Agri Tech, koji je formiran u okviru PATHFINDER servisa sa ciljem razvoja prototipa “Sistem za autonomno upravljanje navodnjavanjem poljoprivrednih kultura”. Emisiju počinjemo razgovorom sa Zoranom Dimitrijevićem, menadžerom projekta Prijedor Circle Hub, koji nam je govorio o novim servisima Agencije Preda PD i zašto je značajno da se mladi kroz mentorski program uključuju u razvoj novih proizvoda baziranih na znanju. 

Upoznajemo vas i sa timom koji je radio na izradi prototipa. Kako se rodila ideja i kako je izgledao razvojni proces, pričaju nam članovi Agri Tech tima. Na kraju emisije donosimo vam utiske potencijalni korisnici ovog patenta, dva voćara iz okoline Prijedora, koji su sa nama podijelili utiske o samom patentu ali i koliko nove tehnologije mogu olakšati rad ljudi u poljoprivredi. 

HUB media realizovali: Vedrana Šmitran- novinarka, voditeljka Jasna Mandić- rasvjeta, snimanje, montaža, postprodukcija Marko Goronja- tehnički asistent projekta Zoran Dimitrijević- organizator, menadžer projekta Prijedor Circle HUB 

Emisiju realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, April 2021


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals