MEĐU NJIMA I PUTNIK SA OSTRVA BARBADOS U prijedorskim karantinima boravilo ukupno 266 osoba


U četiri prijedorska karantina boravilo je ukupno 266 osoba koje su doputovale iz 18 zemalja svijeta, a među njima i jedan putnik sa ostrva Barbados.

U informaciji o radu karantina koja je predstavljena na Forumu za bezbjednost zajednice, navedeno je da je 260 osoba bilo iz Prijedora, četiri iz Oštre Luke i dva iz Krupe na Uni, a da ih je najviše doputovalo iz Slovenije, Njemačke, Hrvatske i Austrije.

– Među zemljama iz kojih su došli naši sugrađani bile su i Švedska, Švajcarska, Španija, Srbija, Slovačka, Norveška, Mađarska, Italija, Holandija, Francuska, Crna Gora, Belgija, SAD i Barbados – navodi se u ovoj informaciji. U Planinarskom domu “Ljubijski rudar” na Kozari bilo je smještena jedna osoba, u Sportskoj dvorani “Mladost” 20, u zgradi Mašinske i Elektrotehničke škole devet, a u hotelu “Prijedor” 236. Smješteno je bilo 218 muškaraca i 48 žena.

Karantini su funkcionisali od 25. marta do 12. maja, a u njihov rad bilo je direktno uključeno 15 subjekata. Sandra Kusonjić, predstavnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor u ovom forumu, rekla je da dalji razvoj događaja u velikoj mjeri zavisi od svijesti pojedinca.

– Evidentno je da se u ovoj fazi virus najviše širi preko mlađe populacije, koja je društveno najaktivnija, a istovremeno i najneopreznija – ocijenila je Kusonjićeva.

Prema njenim riječima, u Prijedoru je do sada urađeno više od 1.700 testova na virus korona, a Higijensko-epidemiološka služba sprovela je zdravstveni nadzor nad više od 2.000 građana Prijedora. Forum za bezbjednost zajednice zaključio je da su gradske nadležne institucije odgovorno i na vrijeme pristupile borbi protiv širenja pandemije, te da je potrebno i dalje sprovoditi mjere koje nalaže zdravstvena struka.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals