Krajišku ljepoticu Kozaru posjećuje sve veći broj skijaša (VIDEO)


Kozara Foto: RTRS

Broj posjetilaca na Јahorini i ljubitelja zimskih sportova, tri puta je veći nego u istom periodu prošle godine. Iako mnogo manja, mamac za turiste, ali i skijaše je i planina Kozara.

Јahorina je postalo prepoznatljivo mjesto za ljubitelje skijanja, kako sa naših prostora tako i šire. Konkurentne cijene i kvalitetna ponuda, svrstali su Јahorinu među najbolja skijališta. Noviteti i ulaganja pokazali su rezultate i nadmašili očekivanja, kažu nadležni.

I krajiška ljepotica Kozara, postala je mamac za turiste, a sve je više i ljubitelja zimskih sportova koji se odlučuju za skijanje na ovoj planini.

Iako početak zimske sezone nije obećavao, sada na Kozari, snijega ne nedostaje, a samim tim ni ljubitelja skijanja. Krajiška ljepotica je idealno odredište za bijeg od gradske vreve – mjesto za prijateljska okupljanja, ali i porodična druženja.

Ova planina je za mnoge ljubitelje zimskih sportova i najprihvatljivija turistička destinacija. Primijetan je i sve veći broj skijaša koji se odlučuju za ovu turističku destinaciju. To potvrđuju i najveći zaljubljenici u skijanje koji svakodnevno dolaze na Kozaru.

Miodrag Stojanović, ski instruktor, ističe da iznenađujuće veliki broj skijaša dolazi u noćnom terminu, i da zbog broja turista rade oba ski-lifta.

Dnevno i noćno skijanje, tri uređene staze i kompletna ponuda na Kozari, mamac su za brojne turiste. Kapacitet ovog skijališta je 2.200 skijaša za odrasle i 600 skijaša za djecu.

Na Kozari su i noviteti – subotom i nedjeljom obezbijeđen je kombi Nacionalnog parka koji prevozi skijaše čiji su automobili parkirani nešto dalje od skijališta.

Izvor: RTRS


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals