“Ključni korak za SDS Prijedor” Dragojević-Stojić o isključenju Kneževićeve iz stranke


FOTO: SDS

Šefica Povjereništva Gradskog odbora SDS Prijedor Maja Dragojević-Stojić izjavila je za Srpskainfo da je zbog povrede Statuta šefica Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora Biljana Knežević isključena iz stranke.

Dragojević-Stojić smatra da je odluka o isključenju odbornice za članove Povjereništva i nju lično ključni korak kako bi SDS u Prijedoru konačno stao na svoje noge i zazuzeo mjesto koje mu pripada. 

– Kada jednu trulu jabuku stavimo među zdrave, ubrzo će i te zdrave da istrule. Ako u našoj gradskoj organizaciji imamo one koji će da vuku na jednu, mi na drugu stranu, taj “kanap” koji vučemo lako će da pukne. Upravo zato smo tu odluku na sastanku Povjereništva donijeli jednoglasno – kaže ona.

Navodi da je Kneževićeva nekoliko puta pozvana na saradnju.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Biljana Knežević

– Nezadovoljna odlukom Predsjedništva stranke o mom imenovanju na mjesto povjerenika nekoliko puta je izrazila svoje nezadovoljstvo. Poslednji incident desio se 18.04. kada je sa grupom od 20 ljudi pokušala neovlašteno da uđe u prostorije stranke, iako je ranije najavila da će u tom terminu održati sastanak sa druga dva odbornika, što joj je omogućeno. Okupljeni su verbalno napali mene i pokušali da izazovu nemire – kaže ona.

Dodaje da sastanci šireg sastava nisu bili mogući prije prvog zadjedanja Povjereništva i da je Kneževićeva o tome uredno obavještena.

– Uvažavajući sve navedeno jasno je da odbornica Biljana Knežević unosi nemir i razdor u Srpsku demokratsku stranku, ne poštuje i ne izvršava odluke SDS, kao i da se njene odluke razlikuju od stavova SDS, čime čini težu povredu Statuta SDS – zaključuje Dragojević-Stojić.

Dragojević-Stojić priča da ona ne može da pređe preko izdaje.

– Svima je jasno da je prethodna, vodeća garnitura stranke na izborima izdala, ne samo mene, već i sve naše glasače. Ja nisam bila samostalni kandidat, već kandidat SDS – kaže Dragojević-Stojić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ona tvrdi da ne želi da ponavlja greške iz prošlosti, kao i to da u SDS-u više bilo ko radi nekom iza leđa kako bi zadovoljio neke svoje interese. 

– Od izbora je prošlo više od pet mjeseci, a neki ni do danas nisu uvidjeli svoje greške i izdaju koju su počinili. I dalje žele, sada kao odbornici, da SDS koriste kao sredstvo spletkarenja i sticanja lične koristi. To kako su postali odbornici posebna je priča, koja je vjerujem svima jasna. Zaslugom jednog čovjeka koji SDS u Prijedoru doveo do dna, kontrolom kutija na dan izbora i podmetanjem noge svima onima koji su željeli iskreno da se bore za što bolji rezultat – smatra ona.

IZVOR: SRPSKA INFO


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals