Ivić poručio vlasti u Srpskoj “Dok odgovorne države pozivaju građane da se vakcinišu, vi ih POZIVATE DA SE STRPE”


FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Do kad građani Republike Srpske treba da imaju strpljenja i razumijevanja za bahatu SNSD vlast, upitao je potpredsjednik DNS, Duško Ivić.

Ovih dana, kaže Ivić, možemo vidjeti kako odgovorne vlasti zemalja u okruženju pozivaju svoje građane da se vakcinišu, čak i građane BiH da mogu doći na vakcinaciju u Srbiju bez najave, jer je to stvar zdravstva, bezbjednosti regiona, a ne samo jedne države.

Istovremeno, dodaje Ivić, vlast Republike Srpske preko Instituta za javno zdravlje Srpske poziva građane da se strpe, i da čekaju hoće li i kad stići vakcina.

– Gospodo iz Vlade Republike Srpske, spustite se već jednom među narod, shvatite da su vakcine stvar života i budućnosti građana Republike Srpske, a ne političkih partija makar to bio i sam SNSD – saopštio je Ivić.

On je iznio podatak da je drugom dozom vakcinisano nešto više od 30 hiljada građana što je zanemarljiv broj na broj stanovnika i daleko ispod 50 odsto građana koliko bi trebalo vakcinisati da steknemo kolektivni imunitet.

– Umjesto da kao odgovorna vlast, koja vodi brigu u svojim građanima, nabavljate vakcine i vakcinišete, da pozivate građane Srpske da se vakcinišu, vi pompezno upoznajete građane sa najnovijim istraživanjima Ruskog Instituta, kao da ste vi izvršili ta istraživanja i došli do tih saznanja. U najmanju ruku sramota i neodgovornost SNSD-ove vlasti prema građanima Srpske. Najnovija naučna saznanja koristite kako bi pokušali sakriti od građana da nemate drugu dozu Sputnjik V vakcine i kad će se građani moći vakcinisati drugom dozom. Propalo vam je 1.300 druge doze ove vakcine u Prijedoru. To se zove bahatost, neodgovornost prema građanima Republike Srpske – poručio je Ivić.

Upitao je da li će neko već jednom odgovarati za neodgovorno i bahato ponašanje, ugrožavanje zdravlja i života građana Srpske zbog kašnjenja vakcinacije.

– Ako uzmemo da su 40 odsto građana hronični bolesnici, a to je oko 450.000, koji su prioritetna grupa za vakcinaciju jer su životno ugroženi ukoliko se zaraze. Onda nam je sasvim jasno da je neko davno već trebao odgovarati za ugrožavanje zdravlja i ne brigu za zdravlje građana Srpske. Gospodo iz Instituta, nije vaše da objavljujete rezultate naučnih istraživanja drugih zemalja već da nabavljate vakcine, vakcinišete građane Srpske i brinete o njihovom zdravlju – rekao je Ivić, saopšteno je iz DNS.

Izvor: Glas Srpske


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals