“DORADITI ZAKONE O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA” Ministarka Jujić posjetila Prijedor


Zakon o zaštiti stanovništva, posljedice koje ostavlja virus korona i funkcionisanje gradske uprave u vrijeme epidemije, neke su od tema o kojima su razgovarali gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Ministarka uprave i lokalne samouprave u Vladi RS Senka Jujić.

-Imao sam čast da razgovaram sa novoimenovanom ministarkom uprave i lokalne samouprave RS, upoznali smo se i razmijenili mišljenja o velikom broju tema. Saglasni smo da su među važnijim pitanjima u regulaciji odnosa ona iz domena zaštite, prvenstveno od virusnih oboljenja, gdje bismo kroz Zakone o zaštiti stanovništva trebali doraditi neke teme kako bi neke nejasnoće bile isključene. Ovako nešto je procjenjeno i u Banjaluci kao neophodno u čemu treba u narednom periodu da sarađuju opoštinske i gradske uprave i Ministarstvo-izjavio je Đaković.

On je dodao da su grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS imali dugogodišnju izuzetno kvalitetnu saradnju.

-Cijenim da ćemo po dogovoru nastaviti na isti način funkcionisati. Grad Prijedor će doprinositi ispunjavanju svih zakonskih uslova koji su neophodni u funkcionisanju, Grad Prijedor je uvijek otvoren za saradnju, jedan od gradova u BiH sa izraženom multietničnošću, sa usklađenim i dobrim odnosima svih stanovnika grada Prijedora i kao takav će na organizovan način nastaviti da funkcioniše i dalje-poručio je Đaković.

Ministarka uprave i lokalne samouprave RS Senka Jujić zahvalila se na gostoprimstvu i potvrdila da će Ministarstvo nastaviti da njeguje dobru saradnju sa gradom na Sani.

-Razgovarali smo o virusu  Kovid-19, o posljedicama za privredu i uopšte upravljanje gradskom upravom koje je prouzrokovala epidemiološka situacija. Ovom prilikom želim da zamolim građane na pridržavanje mjera koje su propisane, prvenstveno nošenje zaštitne maske, socijalna distanca i da se čuvamo pojedinačno, a samim tim čuvamo jedni druge-rekla je ona.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Jujićeva i Đaković su obišli skupštinsku salu koja je opremljna u skladu sa normativama propisanim u trenutnoj epidemiloškoj situaciji te Matični ured i šalter salu Gradske uprave.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals