Cvijanović: Strateški interes – realizacija zajedničkih projekata (VIDEO)


Ana Brnabić i Željka CvijanovićFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su “Buk Bijela”, Aerodrom Trebinje, gasifikacija Srpske i izgradnja auto-puta.

To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge – rekla je Cvijanović novinarima nakon sastanka u Beogradu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Cvijanović je istakla da Srbija i Republika Srpska godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.


– Uvijek je najvažnije da su to oni projekti koji se i realizuju sa Srbijom i zbog toga postoji uvjerenje da su to one stvari koje će sigurno trajati, dobre stvari i jednima i drugima – rekla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je čestitala Srbiji na svemu što je uradila tokom krize i što je uspjela da se pozicionira na vrhu ozbiljnih država.

Ona je navela da i Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Cvijanović je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.

– Čestitam Srbiji na svemu onome što je uspjela da uradi tokom ove krize i pozicionira se na vrhu ozbiljnih država, uspješnija od mnogih u Evropskoj uniji i šire, a mi u Republici Srpskoj zagledani u te uspjehe zato što znamo da ih i mi na određen način djelimo – rekla je Cvijanović.

Predsjedica Srpske se još jednom zahvalila za realizaciju brojnih projekata koji su u proteklim godinama, kako je rekla, ostavili trag širom Srpske i za posvećenost Vlade, premijera i predsjednika Srbije tome.

Izvor: RTRS


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals