ŽBUN U PRIJEDORU KRIO TORBU S MILION MARAKA


Foto: EuroBlic / RAS Srbija

Torba sa oko milion maraka koji su ukradeni iz Komercijalne banke u Banjaluci prvo je sakrivana u nezaključanoj garaži u banjalučkom naselju Lauš, a zatim je završila u Prijedoru gde i pronađena.

Ispričali su svedoci tužilaštva Zoran Brljak i Danijel Đurđević u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju u predmetu “Trezor”.

U ovom slučaju optuženi su  Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović , Đorđe Ćulum i Aljoša Galić. Oni se terete da su kao grupa počinili više razbojništva u kojima su ukrali oko dva miliona maraka. Na teret im je stavljena pljačka Komercijalne banke.

Brljak je kazao da je 19. aprila 2011. godine otišao po kolegu Đorđa Matića.

– Rekao mi je da dođem do neke garaže vozilom u rikverc i otvorim gepek. On je u vozilo ubacio crnu torbu. Odvezili smo se do moje kuće u naselje Kuljani. Kada smo stiglo Matić je otvorio torbu i bila je puna para – kazao je Brljak i dodao da mu je Matić rekao da ne zna šta je to, a da je govorio samo “šta mi čovek uradi”.On je dodao da je kasnije pozvao prijetalja Danijela Đurđevića kojem je dao torbu i koju je sakrio prvo u žbun, a zatim dao bratu koji ju je odvezao u Prijedor gde ju je policija i našla.

IZVOR:BLIC.RS


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals