ZBOG KORONA VIRUSA Otvorena izdvojena ambulanta na Urijama u Prijedoru


Dom zdravlja iz Prijedora je u naselju Urije otvorio izdvojenu ambulantu u kojoj se obavljaju pregledi pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije i pacijenata koji se nalaze u kućnoj izolacij, odnosno onih kojima je potvrđeno prisutvo virusa korona ili su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem infekcije.

Iz Doma zdravlja su pojasnili da se ambulanta za ove kategorije pacijenata nalazi pored objekta Mjesne zajednice Prijedor II.

-Iz preventivnih razloga prostorije za pregled i tretman pacijenata organizovane su na način da ne postoji mogućnost međusobnog “ukrštanja” različitih kategorija pacijenata, a u ambulanti se strogo primjenjuju sve propisane standardne i posebne mjere za sprečavanje nastanka i širenja infekcije i mjere biološke bezbjednosti-ističu iz ove zdravstven ustanove.

U saopštenju za medije navode da se pacijenti i dalje za sve preglede telefonskim putem javljaju izabranim timovima porodične medicine, a timovi porodične medicine na osnovu utvrđenih kriterijuma sve pacijente kod kojih se može posumnjati na infekciju virusom korona, direktno zakazuju na pregled u izdvojenu ambulantu na Urijama.

-Molimo stanovništvo grada Prijedora i pacijente Doma zdravlja Prijedor da imaju razumijevanja za navedeni način organizacije rada, koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u najboljem interesu svih građana Prijedora, te je usklađen sa zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske-zaključuju iz prijedorskog Doma zdravlja.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals