VANREDNA SITUACIJA U PRIJEDORU Đaković: Naložene mjere zaštite od poplava


Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da su bujične rijeke sa Kozare na više pravaca prelile obale, da je zaplavljeno 200 kuća, kao i da je voda ušla u neke stambene objekate na području grada.

– Ovdje nije bilo proboja obaloutvrda, već prelivanja rječica Miloševica, Puharska i Vragolovača. U toku noći padavine su oslabile, a voda se djelimično povukla sa ugroženih područja – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon jutrošnje sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je vodostaj Sane u porastu od sinoć i iznosi 247 centimetara, što je daleko od kritičnog, ali da je, zbog izlivanja manjih vodotoka i najavljenih padavina, Štab u stalnom zasjedanju, a svim subjektima zaštite i spasavanja od poplava naložene mjere.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedora Dušan Vranješ rekao je da je opao vodostaj bujičnih rijeka, zbog smanjenja padavina na području Kozare, ali da se, prema vremenskoj prognozi, očekuje još kiše.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da su vatrogasci na terenu i da ispumpavaju vodu, mahom iz podrumskih prostorija.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals