Uskoro pogon Kolektora u Prijedoru, planirano zapošljavanje 400 radnika


Slovenački “Kolektor”, koji se bavi proizvodnjom dijelova za automobile i kućanske aparate uskoro će u Prijedoru otvoriti pogon, najavljeno je na promociji ovog preduzeća, izvijestio je RTRS.

U prvoj fazi zaposiliće oko 50, a plan za naredni period je da se u Prijedoru otvori više od 400 radnih mjesta. Proizvodna hala slovenačkog Kolektora, oko 2.800 kvadratnih metara površine, biće smještena u krugu prijedorske industrijske zone “Celpak”.

U toku je priprema projektne dokumentacije za njenu izgradnju. U krugu “Celpaka” gradi se i moderna saobraćajnica koja će olakšati pristup pogonu. Inicijalni razgovori sa zainteresovanim za rad u farbici već su obavljeni. “Potreban kadar su prije svega dječaci i djevojčice koje završe mašinsku školu. A pored toga i inžinjeri elektrotehnike, mašinski inžinjeri, tehnolozi”, ističe Predrag Zorić, direktor firme direktor “Kolektor-CCL”.

U grupaciji Kolektor, širom svijeta zaposleno je oko 4.500 radnika, a ova kompanija svoje proizvodne pogone već je otvorila u Laktašima i Srpcu, u kojima radi ukupno 480 radnika, podsjeća RTRS.

 

SEEbiz / indikator.ba