Uručene nagrade ekipi predstave “Osama-Kasaba u Njujorku”


BEOGRAD – 

Nagrade koje je ekipa predstave “Osama-Kasaba u Njujorku” osvojila na 14. Međunarodnom festivalu pozorišta “Zlatna vila” u Prijedoru uručene su sinoć, nakon izvođenja predstave u Zvezdara teatru.

Na ovom festivalu, koji je trajao od 18. do 24. aprila, učestvovalo je sedam pozorišta iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ekipa predstave “Osama-Kasaba u Njujorku” osvojila je četiri nagrade – Andrija Kuzmanović je za ulogu pripovedača dobio nagradu za najboljeg glumca, Dejan Pejović je nagrađen za najbolju autorsku muziku, posebna nagrada dodeljena je Kosti Peševskom i Darku Bajiću za dramatizaciju teksta, koji je nastao po romanu “Osama” Vladimira Kecmanovića, a Iva Ilinčić je proglašena najboljom mladom glumicom festivala za ulogu Milice.

“Publika u Prijedoru nas je lepo prihvatila i imali smo dobru energiju to veče, dobro smo se osećali među njima i mislim da se to raspoloženje prebacilo i na predstavu. Ova nagrada za mene je veliki uspeh, ali ništa od toga ne bi bilo da nije tu moja ekipa. Andrija i ja gledamo na ovo kao na zajedničku nagradu”, kaže Ilinčić.

Nagrade je uručio direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš.

“Mnogo se zahvaljujem ljudima iz Zvezdara teatra koji su uspostavili sa pozorištem u Prijedoru izuzetnu saradnju i moram se pohvaliti da veliki broj predstava koje igraju ovde, igraju i u Prijedoru”, rekao je Baroš.

“Osama-Kasaba u Njujorku” je predstava o ljubavi i prijateljstvu, onom pravom koje može da se prekine samo velikom tragedijom kao što je rat.

Glumačku ekipu predstave čine Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Na kraju ceremonije uručenja nagrada, glumci su odali počast glumcu Mihailu Miši Janketiću.

“Ja sam imao ludu sreću da delim s njim scenu. Glumci mrze tišinu zato nećemo minut ćutanja, nego minut aplauza za Mišu”, rekao je Andrija Kuzmanović.

rtv.rs