Ubica iz Prijedora branio se ćutanjem prilikom ispitivanja


Marko Šabić, osumnjičeni za ubistvo policajca Slađenka Tubina, danas se prilikom ispitivanja u Repubilčkom tužilaštvu branio ćutanjem, saznaje Srpskainfo.

Podsetimo, Marko Šabić je u nedelju uveče sa više hitaca iz puške ubio policajca Tubina, koji je došao na intervenciju u njegovu porodicu.

Postupajući tužilac ispitao je Šabića i predložio Okružnom sudu u Banjaluci da mu odredi pritvor.

Direktor policije RS Darko Ćulum danas je rekao da ne postoji teža situacija od one kada nastrada policijski službenik na obavljanju redovnih poslova i zadataka. Ćulum je juče posetio Policijsku upravu Prijedor, ali i porodicu ubijenog policajca Slađenka Tubina, piše Srpskainfo.

Dodao je da je za prošlih pet godina i četiri meseca bilo 245 napada na policijske službenike, od čega je 188 policijskih službenika lakše povređeno, a 12 teže, dok su dva izgubila živote tokom obavljanja dužnosti. Ćulum je razgovarao i sa načelnikom Policijske uprave Prijedor, Sretojom Vujanovićem.

Nesrećni policajac sutra će biti sahranjen na mesnom groblju u Brezičanima kod Prijedor, gde je inače živeo.

Ubistvu policajca prethodila je svađa u porodici Šabić prilikom proslave Uskrsa u njihovoj porodičnoj kući u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora. Na ručku su bili otac, supruga, kćerka i sin Marka Šabića. Tokom ručka Markova supruga je rekla mužu da je narkoman, te je on zbog toga potegao nož na nju.

Njegov otac Veselko stao je ispred snaje kako bi je zaštitio, pa je sin njega dva puta ubo nožem u grudi. Nakon toga je pobegao u kupatilo i zaključao se.

Neko od članova porodice pozvao je policiju, a na intervenciju je došao policajac Slađenko Tubin. On je ušao u kuću i pokušao ubediti Šabića da se preda i da sve reše mirnim putem.

Međutim, u jednom trenutku Šabić je izašao iz kupatila i počeo da puca u policajca.

Već prvi metak pogodio ga je u stomak, a sačme su zadale povrede Tubinu po celom telu. Policajac je zatim krenuo da se povlači, a Šabić je išao za njim i pucao.

Kada su komšije ugledale policajca da je ranjen i da se tetura sakrile su ga, čekajući hitnu pomoć.

Tokom pucnjave, metak ili geler iz Šabićeve puške je pogodio i njegovu kćerku i naneo joj lakše povrede na licu.

Blic.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals