U velikom požaru kod Prijedora izgorjelo 1.000 dunuma šume


U mjestu Volar kod Prijedora, juče je izgorjelo oko 1.000 dunuma šume, dok su prijedorski vatrogasci od vatrene stihije spasli nekoliko vikendica i pomoćnih objekata.

Ovaj veliki požar šume i niskog rastinja gasilo je sedam vatrogasac sa tri vozila skoro čitav dana, odnosno od 10 sati i 40 minuta do 17 sati i 30 minuta.

Borbu sa vatrenom stihijom dodatno im je otežavao i izuzetno jak vjetar.

-04.04.2019.g veliki požar šume i niskog rastinja, u Volaru, sedam vatrogasaca Tvj Prijedor, sa tri vozila, po jakom vjetru, gasili su od 10:40 do 17:30h.U požaru je izgorjelo oko 100 Ha površine (1000 dunuma) a spašeno je nekoliko vikendica i pomoćnih objekata.

Publicerat av Vatrogasci Prijedor – Fire Station Prijedor Torsdag 4 april 2019

Po broju intervencija, apeli upućeni stanovništvu da se suzdrži od paljenja otpada na otvorenom prostoru, pogotovo u vrijeme vjetra, ne daju očekivane rezultate.

Tako su prijedorski vatrogasci dan ranije gasili čak šest požara na otvorenom prostoru, a tokom čitavog marta 63 požara šume, šikara i livada.

– Uprkos svim apelima i opomenama naši sugrađani su izazvali veliki broj požara otvorenog prostora, pri čemu je izgorjelo nekoliko pomoćnih objekata te ogromna površina šume i livade – naveli su vatrogasci pored izvještaja o broju prošlomjesečnih intervencija.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals