U PRIJEDORU TRENUTNO 10 ZARAŽENIH Apel organizatorima manifestacija da ne okuplja više od 50 osoba


Na području grada Prijedora trenutno je 10 osoba zaraženih korona virusom, dok se do sada 125 Prijedorčana oporavilo od oboljenja uzrokovanog novim virusom, a 14 ih je preminulo.

Ovo je saopšteno nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji je 41 osoba, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.252 ljudi.

– U JZU Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenju radi liječenja osoba sa pozitivnim testom na virus korona smještena su tri pacijenta i sva tri  su iz Prijedora – naveli su iz Štaba.

Iz prijedorskog Štaba tvrde da svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od starne Gradskog štaba za vanredne situacije

Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi -poručuju oni.

Foto: Gradska uprava Prijedor

Takođe, obavezali su sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera utvrđenih zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije kojima se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, potom organičava radno vrijeme ugostiteljskim objektima od šest do 23 časa, te utvrđuje obaveza korištenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra.

– Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog korona virusa, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne mase, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade – navodi se u saopštenju.

Iz Štaba su apelovali i na organizatore manifestacija na kojima se očekuje okupljanje većeg broja osoba da se pridržavaju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani javnog okupljanja u grupama većim od 50 osoba, te da obezbijede poštovanje drugih mjera zaštite i sprečavanja pojave i širenja novog korona virusa.

– Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da intenzivno vrše kontrolu poštivanja mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona koje su donesene od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredene situacije – naveli su na kraju svog saopštenja iz prijedorskog Štaba za vanredne situacije.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals