U Prijedoru sanduče za pisma Djeda Mrazu


U glavnoj ulici u Prijedoru postavljeno je sanduče u koje mališani mogu ostaviti pisma za Djeda Mraza, dok će najoriginalnije pismo nagraditi Udruženje “Žene u umjetnosti”.

Predsjednica ovog Udruženja, Biljana Anđelić kaže da mališani svoja pisma mogu ostavljati u sanduče do 30. decembra.

– Planiramo, osim ovog sandučeta koje je u centru grada, da postavimo još jedno sanduče u gradu, kao i jedno ispred naših prostorija. Najoriginalnije pismo ćemo nagraditi originalnim poklonom 31. decembra u prostorijama našeg Udruženja – kaže Anđelićeva.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Dodaje da će uz pomoć sponzora novogodišnjim paketom i originalnim poklonom nagraditi najoriginalnije pismo i da se nada da će i za ostala pisma koja budu lijepa obezbijediti poklone.

– Mališani mogu nešto da napišu ili nacrtaju Djeda Mrazu, a pisma mogu slati sva djeca bez obzira na uzrast – rekla je ona.

Navode da “Žene u umjetnosti” na ovaj način, kao i ostalim svojim aktivnostima žele da podstaknu kreativnost kod najmlađih.

– Imamo “Novogodišnje radionice” u kojima izrađujemo nakit, ukras i novogodišnje figure, kao što su figure Djeda Mraza ili Snješa Bjelića. One su već počele, a organizujemo ih svaki dan u svojim prostorijama od 18 do 20 sati i subotom od 12 do 14 sati. Imali smo u prošlu subotu posjetioce koji su bili prijatno iznenađeni onim što su vidjeli u našim prostorijama – kaže ona.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Navodi da će 23. decembra “Žene u umjetnosti” svojim aktivnostima obilježiti zadnju sedmicu ove godine i dodatno uljepšati prazničnu atmosferu.

– Iznijećemo lutke Djeda Mraza i Snježka Bijelića i napraviti “Čarobni kutak” u glavnoj ulici. Takođe, ispred prostorija našeg udruženja, kao i prošle godine biće “Novogodišnji park”. Tu ćemo iznijeti sve svoje velike lutke i napravićemo mrazovsku paučinu – kaže Anđelićeva.

Dodaje da su aktivnosti Udruženja “Žene u umjetnosti” dio novogodišnjih manifestacija koje kao i prošle godine podržava Grad Prijedor.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals