U Prijedoru nema oboljelih, ljekari apeluju da se daju tačne informacije


U Prijedoru nema zaraženih korona virusom, a pod zdravstvenim nadzorom je 465 osoba, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora nakon jutrošnjeg sastanak.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da Štab zasjeda u kontinuitetu, prati stanje na terenu i prilagođava dalje mjere.

– Nastojimo da olabavimo mjere tamo gdje smatramo da je neophodno, dezinfekcija se vrši i dalje u kontinuitetu i nastavićemo tako dok bude potrebno. Pozivam javne institucije i preduzeća da vrše dezinfekciju kako je Štab naložio, a pozivam i vlasnike u zgradama da se pridržavaju ovih mjera – izjavio je Đaković.

On je dodao da građani u značajnoj mjeri poštuju naredbe Štaba za vanredne situacije.

– Stanje u gradu u tom segmentu je normalno, a evo mi nastojimo da dezinfekciju proširimo u seoska i prigradska područja, a nastavlja se dezinfekcija i u gradu Prijedoru, poštujući sve naloge Republičkog štaba za vanredne situacije. Pozdravljamo sve građane koji poštuju naredbe, a zahvaljujem se svim učsenicima od medicinskog osoblja do osoba koje obavljaju dezinfekciju – istakao je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS SrbijaĐaković je naveo da je najvažnije spriječiti ulazak virusa u grad i staviti sve pod kontrolu, te da sva druga pitanja mogu da sačekaju.

Epidemiolog Doma zdravlja Prijedor, Milica Otković, izjavila je da je do sada 14 osoba izašlo iz zdravstvenog nadzora.

– Mjere koje je predložilo Ministarstvo zdravlja RS od 16. marta se primjenjuju, što znači da Granična policija za sve građane iz BiH koji ulaze u BiH izdaje rješenja, oni se uredno nama javljaju, potom mi imamo dobru komunikaciju sa zdravstvenom inspekcijom i Komunalnom policijom za njihov nadzor -rekla je ona.

Ona je dodala da potvrđenih slučajave na korona virus nema u Prijedoru i da se nada da će tako ostati. Apelovala je na građane da ne zloupotrebljavaju ovu situaciju jer se to dešavalo u prethodnim danima.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

– Odnosno, nama jednu informaciju govore kada zovemo pod zdravstveni nadzor i kada ih kontaktiramo, a drugi put kad se zakažu pregledi i slično pričaju drugu priču, jer svaki ljekar koji to radi troši opremu, masku i slično. Molim garđane kada ih zovemo i provjeravamo, ili oni nas zovu da daju tačne informacije. Za svaki sljedeći put, ako se tako desi, bićemo prinuđeni za poduzimanje drugih mjera, jer stvarno zloupotrebe ima, da ne upotrebljavam neke oštrije riječi, jedno nama govore, zakažu pregled i doktor potroši masku, potroši odjelo i sve, i ispostavi se da je to samo onako da dođe i vidi kako sistem funkcioniše – istakla je Otković.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals