U Prijedoru dezinfikuju ulaze u zgradama: Ekipe u Pećanima i Rudničkim zgradama


U Prijedoru je danas počela dezinfekcija ulaza i javnih površina u zgradama.

Šet Tima za dezinfekciju grada Prijedora Zlatko Ritan izjavio je da će danas biti dezinfikovani ulazi u zgrdama u naselju Pećani i Rudničkim zgradama, takozvanim M-ovima.

Ritan je naveo da je na ovim poslovima angažovano 20 volontera.

– Danas imamo osam ljudi koji će biti na atomizerima, osam pomoćnih radnika i četiri vozača-rekao je on.Objasnio je da se dezinfekcija zgrada radi prvi put u gradu na Sani od kada su preduzete mjere sa ciljem sprječavanja širenja virusa korona i dodao da će ovaj posao vjerovatno postati redovana aktivnost u okviru dezinfekcije svih javnih površina u Prijedoru.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

– Molim sve sugrađane da pokušaju da ostanu u svojim kućama u trenucima kada vide da se ove ekipe spremaju da dezinfikuju njihove ulaze. Nema potrebe da udišu hemikalije sa kojima se dezinfikuje -istakao je Ritan.

On je poručio da nakon Pećana i Rudničkih zgrada narednih dana slijedi dezinfekcija ostalih ulaza u zgradama na području Prijedora.

– Ne znamo kojom dinamikom će teći ovaj posao zato što to prvi put radimo, ali danas ćemo raditi u punom kapacitetu, sve što ne završimo danas, nastavljamo u narednim danima – zaključio je Ritan.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals