U Prijedoru 21 OSOBA zaražena koronom: Obavezna INTENZIVNA KONTROLA mjera


Na području grada Prijedora trenutno je 21 osoba zaražena virusom korona, dok se 107 Prijedorčana oporavilo od opakog virusa, a 14 osoba je preminulo.

Ovi podaci saopšteni su nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

– Pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji je 41 osoba, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.208 osoba. U bolnicu „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenje radi liječenja osoba sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 10 pacijenata, od kojih je sedam iz Prijedora, dva su iz Kostajnice i jedan iz Novog Grada -naveli su iz prijedorskog Štaba.

Oni podsjećaju da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak da se do 03. avgusta zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

Ovim zaključkom se do 3.avgusta 2020.godine ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 23 časova. Dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske -navodi se u saopštenju.

Foto: Gradska uprava Prijedor

Oni dodaju da je Republički štab za vanredne situacije takođe utvrdio obavezu korištenja zaštitne maske na otvorenom ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Takođe, navode da je od UNDP-a Domu zdravlja Prijedor i Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor dodjeljeno po 30 kompaktnih pulsnih oksimetara, odnosno uređaja za praćenje količine kiseonika u tijelu.

– Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da intenzivno vrše kontrolu poštivanja mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona koje su donesene od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredene situacije – zaključili su iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals