U porastu su vodostaji rijeka u Republici Srpskoj.


Vodostaj Foto: SRNA

Najteže je u Kostajnici gdje se izlila rijeka Una na dio oranica u selu Grdanovac i približila vikend naselju. Tavija i Bubnjarica, za sada su u koritu. U ovoj opštini očekuju da će nakon sastanka svih nadležnih službi biti proglašene vanredne mjere zaštite od poplava.

U Doboju se izlila Spreča. Rastu i vodostaji Bosne u Doboju i Save i Drine kod Bijeljine.

Niske temperature doprinijele su da od sinoć stagnira vodostaj rijeke Sane u Prijedoru, koji jutros iznosi 400 centimetara, što je za 20 centimetara ispod kritične tačke kada se proglašava prvi stepen pripravnosti zaštite od poplava. U prijedorskoj Civilnoj zaštiti kažu da je rijeka Sana još uvijek u koritu, ali da na lijevoj obali manji problem predstavlja pojava površinskih voda. Rijeke Gomjenica i Miloševica su u opadanju u odnosu na juče.

U Novom Gradu i Kozarskoj Dubici, Una je u blagom porastu, a drugi vodotoci su u stagnaciji.

Zbog izlijevanja rijeke Sane, u prekidu su lokalne saobraćajnice Blagaj – Vitasovci i Blagaj – Radomirovac u Novom Gradu.

Republička uprava civilne zaštite organizuje danas u Brodu radni sastanak sa načelnicima više opština na kojem će, između ostalog, biti riječi o stanju vodozaštitnih objekata na području Broda, sa akcentom na savski nasip. Najavljeno je prisustvo načelnika opština Brod, Derventa i Prnjavor, kao i rukovodilaca službi civilne zaštite ovih opština, te Kozarske Dubice, Gradiške i Srpca.

Izvor:RTRS


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals