U OPTICAJU TRI IMENA Koga će DNS u Prijedoru KANDIDOVATI za gradonačelnika?


Gradski odbor DNS u Prijedoru još nije utvrdio ime kandidata za gradonačelnika koji će ukrstiti koplje sa kandidatom SNSD Daliborom Pavlovićem.

U javnosti se mjesecima spekulisalo da će u trku za gradonačelnika ispred ove partije ići bivši lider DNS Marko Pavić i “pomesti” SNSD dobijenim brojem glasova u Prijedoru. Ipak, tu informaciju odbacuje predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Dragutin Rodić.

– Nijedan organ stranke još nije donio odluku o tome ko će biti kandidat. Usaglašavamo to, kada bude vrijeme imaćemo kandidata -kaže Rodić.

Prijedor kao grad iz kojeg je potekao DNS postao je politička meta nekada odanog koalicinog partnera SNSD. Jasno je to i vrhu prijedorskog DNS-a čiji su predstavnici sa konferencije u subotu poručili da je Prijedor jedini grad koji nije pod vlašću SNSD i da je zato u problemu i pod pritiskom. Poručili su i da će imati svog kandidata za gradonačelnika kao i listu odbornika.

I dok su iz SNSD karte bacili na sto i otkrili da je njihov kandidat za prvog čovjeka Prijedora šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Dalibor Pavlović, iz DNS-a još mudro ćute.

Prema nezvaničnim informacijama prijedorski DNS u opticaju ima tri imena za kandidata. Upravo je među njima Dragutin Rodić kao jedan od najiskusnijih političara u ovoj partiji. Naši izvori otkrivaju da se kao drugi kandidat spominje Zlatko Ritan, dugogodišnji član ove partije i zamjenik predsjednika GO DNS Prijedor.

Ritan je i vršilac dužnosti načelnika za infrastrukturu grada Prijedora, te je šef Tima za dezinfekciju koji se mjesecima bori protiv virusa korona. Treći kandidat je sadašanji gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković jer u DNS vjeruju da je Đaković svoje sposobnosti opravdao tokom epidemije virusa korona kao komandant Štaba za vanrednu situaciju.

Ipak Rodić, ne želi još da pominje nijedno ime.

– Ne mogu reći da li su dva ili više imena za kandidata, uglavnom smo mi otvorili razgovor na tu temu, postoji visok stepen saglasnosti među nama i kada dođe vrijeme mi ćemo izaći sa jedinstvenim stavom i za to ne treba niko da se brine. Mi ćemo to uraditi bez spektakularnih stvari, sve ide svojim tokom i praksa koju sam ja uveo je da to radimo potpuno široko na svim našim organima-poručio je Rodić.

On ističe da prijedorski DNS nema različite stavove u odnosu na vrh stranke i njenog predsjednika Nenada Nešića.

– Sve radimo i postupamo po stavovima Predsjedništva stranke-poručio je Rodić.

Ko će podražati kandidata DNS za gradonačelnika Prijedora još nije poznato. Međutim, poznato je da kandidata SNSD neće podržati ni SDS ni PDP u Prijedoru.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals