U IZOLACIJI VEĆ OSAM DANA Svi zaraženi medicinski radnici iz Prijedora su sa internog odjeljenja


Pet medicinskih radnika iz prijedorske bolnice “Doktor Mladen Stojanović” kod kojih je utvrđen virus korona kontakti su prvih zaraženih osoba sa internog odjeljnja u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te su u izolaciji osam dana.

Ovo je potvrdio zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

– Novozaraženih je pet, radi se o kontaktima prvozaraženih sa našeg internog odjeljenja iz bolnice Prijedora. Znači radi se o kontaktima, koji se već nalaze u izolaciji od 12. maja, tako da imaju i rješenja i nalaze se u izolaciji – rekao je on.

Miljuš ističe da postoje i povoljne okolnosti u trenutnoj situaciji jer je epidemijski talas u padu.

– Povoljna okolnost je što taj virus ima slabljenje inteziteta, odnosno virulencija mu pada i ono što smo nagalašavali već par dana, kliničke slike pacijenata su ili asimptomatske ili su to subfebrilna stanja, znači daleko su povoljnije okolnosti nego da nam se to dešavalo u jeku epidemijskog talasa – tvrdi on.

Miljuš je dodao da je trenutno u Prijedoru 25 osoba zaraženih korona virusom. Podsjetio je da je ukupan broj zaraženih od početka epidemije korona virusa 43, od kojih se 12 oporavilo, a šest je umrlo.– Iz nadzora je izašlo 1.485. osoba, pod nadzorom je 326 osoba. Na Kovid odjeljenju prijedorske bolnice je 16 pacijenata od kojih je 12 iz Prijedora i po jedan iz Oštre Luke, Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada – rekao je Miljuš.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

On je objasnio da je jedan pacijent iz Kozarske Dubice izliječen i otpušten sa kovid odjeljenja i dodao da je na ovo odjeljenje smješten drugi pacijent iz Kozarske Dubice koji je upućen u prijedorsku bolnicu iz Kliničkog centra Banjaluka.

Miljuš je saopštio da su policijski čas prekršile tri osobe i da je jedna osoba kažnjena zato što nije nosila masku. On je poručio da je juče završena redovna dezinfekcija svih javnih ustanova i institucija u gradu na Sani.

Na internom odjeljenju u Prijedoru korona virusom je zaraženo devet medicinskih sestara i tehničara, te 12 pacijenata od kojih su dvije žene preminula.

Prvi slučaj zaraze korona virusom na ovom odjeljenju potvrđen je 11. maja kod medicinske sestre kada je utvrđeno i njenih 15 kontakata među zdravstvenim radnicima u prijedorskoj bolnici.

U četvrtak je saopšteno da je pozitivan i jedan ljekar specijalista, ali nakon tri dana navedeno je da je ljekar nakon dva testiranja negativan.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals