Štab za vanredne situacije traži da se UMANJE TROŠKOVI za smještaj mališana u prijedorskom vrtiću


Štab za vanredne situacije grada Prijedora preporučio je da se zbog vanrednog stanja u vezi sa pojavom virusa korona umanje troškovi smještaja mališana u prijedorskom vrtiću.

-Donijeti odluku kojom se definiše da JU Dječji vrtić „Radost“ vrši naplatu usluge smještaja i čuvanja djece za mart mjesec 2020. godine u iznosu od 5o odsto ukupnih troškova – navedeno je među preporukama i naredbama ovog Štaba.

Pored toga, saopšteno je da se  Sportska dvorana „Mladost“ Prijedor stavlja u funkciju karantina za smještaj osoba koje su stavljene u izolaciju i pod zdravstveni nadzor na području grada Prijedora.

-Zadužuje se JU Opšta Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora da izvrši nabavku respiratora koji su trenutno dostupni na tržištu, te da pripremi prijedlog nabavke ostalih sredstava i opreme, koji će predložiti Gradskom štabu za vanredne situacije – naveli su iz Štaba.

Foto:Bojana Majstorović/RAS SrbijaObavezali su Odjeljenje za finansije Gradske uprave Prijedor da u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srpske predloži način formiranja posebnog računa za uplatu novca za pomoć, radi sprečavanja pojave i širenja korona virusa.

– Na području grada Prijedora nema većih poremećaja u snabdijevanju trgovinskih lanaca. Mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije se dobro poštuju-zaključili su u Štabu.

Oni su dodali da je Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor uputila zahtjev Vladi RS za pomoć javnim kuhinjama u Prijedoru.

Podsjećamo, u Prijedoru je prije osam dana saopšteno da je jedna osoba zaražen korona virusom, a trenutno ih je pod zdravstvenim nadzorom 938.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals