Satima UMIRAO pored puta, porodica ZAVIJENA U CRNO


Ljubomir Jasnić (56) iz Omarske kod Prijedora umirao je satima pored lokalnog puta nakon što ga je „fijatom“ udario Gojko V. (25) iz Prijedora i pobegao sa mesta nesreće, saznaje „EuroBlic“.

Porodica pokojnika iza kojeg je ostalo četvoro dece, od kojih je jedno nepokretno od rođenja kažu da ne znaju kako će dalje bez glave porodice.

-Ne znam kako ću dalje bez muža. On je jedini radio, a najviše mi je i pomagao oko deteta koje je nepokretno- kroz suze priča supruga pokojnika Enisa Jasnić. Dodaje kako je najviše boli činjenice da je njezin suprug umirao satima, te da mu niko nije pomogao.

-Kakvo je ovo vreme došlo, kakvi su to ljudi. Pa ako su ga udarili autom, zašto nisu stali, zašto mu nisu pomogli, možda bi danas bio živ- uzaludno se pitala Enisa.

Istragom je utvrđeno da se Ljuboja Jasnić kobne večeri 13. maja oko 23 časa vraćao kući iz Omarske i kretao desnom stranom puta, kada ga je sa leđa udario automobil. Teško povređeni pešak pao je u kanal, a nesavesni vozač je pobegao.

Gotovo 12 časova nakon nesreće beživotno telo pronašli su meštani koji su odmah obavestili policiju.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

– Prvo nam je komšija javio da Ljuboja leži u kanalu pored puta za Omarsku, stotinjak metara od svoje kuće. Odmah smo otišli, a kada smo došli kod Ljuboje shvatili smo da je mrtav. Pozvali smo policiju koja je ubrzo utvrdila da ga je neko udario autom i pobegao. Hvala policiji što je tako brzo rešila ovaj slučaj i uhapsila odgovorne- izjavila je rođaka pokojnika.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije i Okružnog javnog tužilaštva Prijedor istragom je utvrđen identitet nesavesnog vozača, ali i njegovih saputnika i jataka koji su nekoliko časova kasnije uhapšeni.

Nesavesni vozač automobila „fijat punto“ je Gojko V. (25) iz Prijedora, dok su saputnici u autu bili Đorđe R. (25) kod kojeg je nakon nesreće osumnjičeni sakrio auto, te Darko D. (23).

Iz Policijske uprave Prijedor juče su između ostalog, naveli da će protiv osumnjičenih biti podnesen izveštaj zbog krivičnih dela ugrožavanje saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći, te pomoć počiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Po nalogu dežurnog tužioca u Zavodu za sudsku medicinu RS biće obavljena obdukcija nastradalog Ljuboje Jasnića kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Romanić: Pomoći ćemo porodici

Željko Romanić, predsednik Mesne zajednice Omarska, potvrdio je juče da će zajednica pomoći porodici nastradalog Ljuboje Jasnića.

-Imali smo sastanak u mesnoj zajednici i odlučili smo da pomognemo porodici pokojnika. Ovom prilikom bih se ispred zajednice zahvalio policiji na brzom pronalasku i hapšenju odgovornih za ovu saobraćajnu nesreću- izjavio je Romanić.

 

www.blic.rs