RAZVIO SISTEM ZA VARANJE DRŽAVE Prijedorčanin preuzima saobraćajne kazne TATINIH SINOVA


Prijedorčanin M.Ć. već niz godina izigrava kompletan sistem tako što od nesavesnih vozača preuzima na sebe saobraćajne kazne, koje potom ne plaća, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, ovaj Prijedorčanin (ime poznato redakciji) je razvio celi sistem kako da vara i policiju, ali i državu.

Izvor blizak istrazi pojasnio nam je da on ima više od 10.000 maraka na ime neplaćenih saobraćajnih kazni.

Prema njegovim rečima, i pripadnici Policijske uprave Prijedor imaju informaciju s čim se njihov sugrađanin bavi, ali jednostavno ne mogu naći dokaze da ga uhapse.

Izvor iz istrage objasnio je za Srpskainfo detalje kako M.Ć. već najmanje pet godina zarađuje pare, ništa ne radeći.

– Najčešći klijenti su mu iz Prijedora, a ima ih dosta iz Banjaluke. Kada nekog od njih uslika radar zbog neprilagođene brzine, umesto da im bude oduzeta vozačka dozvola, oni kontaktiraju pomenutog Prijedorčanina. On zatim odlazi u policiju i sam se prijavljuje da je vozio automobil kojeg je uslikao policijski radar – kaže naš sagovornik, piše Srpskainfo.

Mušterije

Ističe da ovaj Prijedorčanin ima svoj cenovnik i da se njegove usluge kreću od 50 do 200 maraka, u zavisnosti koliko je taj vozač vozio iznad ograničenja.

– On do sada ima oko 13.200 maraka neplaćenih saobraćajnih kazni. Ima tu i njegovih kazni, ali većina je od drugih vozača. Mušterije su mu najčešće „tatini sinovi“ sa skupocjenim automobilima – pojasnio je pomenuti izvor.

Prema njegovim rečima, prijedorska policija je upoznata s nelegalnim radnjama M.Ć, ali ne mogu naći način kako da ga kazne za to.

– Dva ili tri puta pripadnici PU Prijedor pokretali su istragu protiv njega, saslušani su brojni svedoci, ali skoro da je nemoguće naći dokaze za ovo delo. Policija je saslušavala vlasnike „uslikanih“ automobila, ali su oni, naravno, tvrdili da su njemu posuđivali automobil. Njihove priče bi zatim i on potvrdio, pa su policiji bile vezane ruke u ovom slučaju – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Samo jednom u zatvoru

Između ostalog, on se bavio i prodajom vozila, pa su i za ta vozila znale stizati kazne.

Prema našim saznanjima, policija se zvanično obraćala i sudovima, tražeći da se njegove novčane kazne zamene zatvorskom.

– Vodili su se time da će se, ako ode par puta u zatvor, možda prestati baviti ovim krivičnim delima. Međutim, policija nije naišla na očekivanu saradnju. Njemu je do sada samo u jednom slučaju novčana kazna zamenja zatvorskom, pa je tako umesto da plati 400 maraka, dobio četiri dana zatvora – rekao je pomenuti izvor.

Poznat po krivičnim delima

Prijedorčanin M.Ć, koji se dovodi u vezu sa oktupljivanjem saobraćajnih prekršaja, poznat je policiji i po drugim krivičnim delima.

Prema saznanjima Srpskainfo, protiv njega je do sada više puta podnošen izveštaj tužilaštvu. Tokom 2012. protiv njega je tužilaštvu podnesen izveštaj zbog krivičnih dela vezanih za drogu. Zatim je godinu kasnije bio osumnjičen za „povredu ravnopravnosti građana“.

Osim toga, 2014. je protiv njega podnesen još jedan izveštaj zbog pomaganja počiniocu posle teške krađe.

Blic.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals