Rasturali narkotike


Foto: Ilustracija

U saradnji sa SIPA, MUP RS sproveo akciju “Piramida” i uhapsio 18 dilera. Uhapšeni u više gradova Srpske odranije su poznati policiji.

INSPEKTORI Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS uhapsili su danas 18 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima na području Banjaluke i Prijedora.

Direktor Policije RS Darko Ćulum na konferenciji za medije je rekao da je akcija sprovedena u saradnji sa SIPA, a izvršena su 23 pretresa u Banjaluci, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Sanskom Mostu i Visokom.

– Tokom akcije pronađeno je i zaplenjeno 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane i 32 grama spida. Svi uhapšeni su odranije poznati policiji kao višestruki prestupnici i počinioci krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge – rekao je Ćulum.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS Darko Ilić pojasnio je da je akcija pokrenuta u aprilu i da je njen cilj bio da se dokumentuje i dokaže distribucija narkotika od dilera do zavisnika.

– Bazirali smo se na ulično dilovanje droge. Za šest meseci dokumentovali smo 20 primopredaja droge od prodavca do krajnjeg uživaoca – rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, svi osumnjičeni su se bavili dilovanjem, a drogu su nabavljali iz Sarajeva i Sanskog Mosta.

– Ova grupa nije imala hijerahiju i jasno podeljenu organizaciju sa određenim ulogama i zadacima, već se od jednog do drugog dilera širila poput piramide. Nastavljamo rad s ciljem da onemogućimo dostupnost droge na ulicama Banjaluke i drugih gradova – istakao je Ilić.

VEĆINA osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i već je osuđivana i privođena zbog droge i drugih teških krivičnih dela.

 

Novosti.rs


Like it? Share with your friends!

0