RASPUŠTEN PRIJEDORSKI KARANTIN Hotel napustilo 50 osoba


U posljednja 24 časa u Prijedoru nema novih osoba zaraženih korona virusom, te je jutros raspušten i karantin u Hotelu Prijedor iz kojeg je izašlo 50 osoba.

Ovo je saopštio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje, 43. sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

– Jutros od osam časova su raspušteni karantini. Njih 50 koji su bili u karantinu otišli su svojim kućama uz obavezu da ostatak od 14 dana provedu u kućnoj izolaciji, a dalje mjere će biti po uputstvima Republičkog štaba. Zahvaljujem se svima koji su u većem broju opsluživali karantin i čitavo vrijem bili na usluzi ljudima u karantinu, ovi poslovi su uvijek neizvjesni jer ne znate imate li kontakt sa potencijalno oboljelim. Ljudi iz karantina su se zhvalili i generalno većina ocjena je da je ovo bio jedan od najuslovniji karantina u Republici Srpskoj jer je korišten centralni hotel u gradu Prijedoru – rekao je Đaković.

On je naveo da je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 166 osoba, te da je u Prijedoru 1.385 osoba prošlo kroz mjere karantina i izolacije i da niko od njih nije imao simptome.

– Svi koji su bili u Hotelu, njih 265, nakon testiranja su bili negativni, što je sreća za grad i što je doprinijelo da ne poraste broj oboljelih – smatra on.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Đaković je podsjetio da su u gradu na Sani bile ukupno 23 osobe pozitivne na virus korona.

– Deset je pozitivnih ovog trenutka, devet je oporavljenih i nažalost četiri su preminula. Od ovih deset koji su pozitivni sedam se nalazi u Studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci, dva su u Opštoj bolnici Prijedor i jedno je u izolaciji – izjavio je Đaković.

Objasnio je da je u bolnici “Doktor Mladen Stojanović” sada ukupno osam pacijenata koji su pozitivni na virus korona.– Jedna osoba je iz Kozarske Dubice, jedna iz Novog Grada, dvije su iz Prijedora i četiri iz Oštre Luke. Svi su stabilne zdravstvene situacije. danas će najvjerovatnije troje iz Oštre Luke preći u Studentski dom “Nikola Tesla” u Banjaluci jer uopšte nemaju simptome, asimptomatski su pacijenti – kaže Đaković.

Dodao je da je pored jedne osobe iz Prijedora u izolaciji u prijedorskoj bolnici još jedna osoba iz Novog Grada.

– Testirani su i očekujemo rezultate testa, po simptomima se posumnjalo na korona virus – naveo je on.

Gradonačelnik Prijedora je podsjetio da je jedan radnik prijedorske bolnice pozitivan na korona virus i istakao da su svi ostali radnici ove zdravstvene ustanove koji su do sada testirani negativni.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Saopštio je da nijedna osoba u poslednja 24 sata nije sankcionisana i da građani nisu činili prekršaje.

– Nastavićemo da pratimo i dalje situaciju dok to uslovi budu nalagali. Želim građanima prijatne dane uoči obilježavanja Dana grada. Sve smo im poruke uputili i sada je na njima lično hoće li se pridržavati mjera i želim da svi uspješni izađemo iz pandemije korona virusa – rekao je on.

Đaković je pripadnicima Vojske RS čestitao Dan vojske, 12. maj.

– Čestitam svima, posebno onima koji su bili učesnici u ratu i sada su demobilisani, svima želim puno zdravlja, sreće i da nam se nikada ne ponovi da se oružje mora uzimati u ruke. Svima želim dalji mir u životu, a posebno dobro zdravlje svim pripadnicima Vojske RS – istakao je on.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals