Radovan Đujić osuđen na pet godina zbog UBISTVA SINA u Prijedoru


FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ / RAS SRBIJA

Radovan Đujić (73) iz Brezičana u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva sina Duška (44).

U presudi se navodi da je on zločin počinio u stanju smanjene uračunljivosti i prekoračenju nužne odbrane.

Pravnosnažna presuda mu je izrečena nakon što je veće Vrhovnog suda odbilo kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane. Ovom odlukom potvrđena mu je ranije izrečena presuda Okružnog suda u Prijedoru.

Zločin je otkriven početkom decembra prošle godine, nakon što je policija na spratu njihove porodične kuće u Brezičanima pronašla Duškov leš, koji je Radovan dva meseca skrivao.

Meštani su tada ispričali da su se Radovan i Duško ranije često sukobljavali, a ubistvo se najverovatnije desilo u oktobru te godine. Tada je Duško napao oca, Radovan ga je zatim uradio drvenom stolicom, a potom i sekirom u glavu. Nakon toga je otišao da spava, a u selu se ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

Komšije su pričale da je, u vreme dok mu je sin ležao mrtav u hodniku kuće, on pekao rakiju u dvorištu. Kada su ga pitali gde mu je sin, on je odgovarao da ne zna ili da je otišao da radi u Zagreb, prenosi Srpskainfo.

Zločin je otkriven slučajno, jer je policiji prijavljeno da Duška niko nije vidio danima.

Izvor: blic.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals