Prva SDS predstavila kandidate na ovogodišnjim izborima


Radomir Lukić, predsjednik Prve SDS, kandidat je te stranke za predsjednika Republike Srpske, a Gojko Kličković za srpskog člana Predsjedništva BiH, rečeno je danas na konvenciji partije u Banjaluci. Poručuju da će Prva SDS, na izborima, zagovarati sabornost i odgovornost.

“Kako baštinimo dobru i najbolju tradiciju srpskog političkog organizovanja krajem 20. i početkom 21. vijeka, kako smo se držali onoga sa čim smo stvorili Republiku Srpsku, nadamo se dobrim rezultatima, u najmanju ruku nadamo se mandatima u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, istakao je Radomir Lukić, predsjednik Prve SDS i kandidat za predsjednika Republike Srpske.

“Zadatak i stav naše Prve SDS da i dalje pokušamo izgraditi povjerenje između dva entiteta i tri konstitutivna naroda vodeći računa da poštujemo sva prava manjina. Pod dva, da se izborimo za konstitutivnost srpskog naroda u Federaciji”, istaka je Gojko Kličković, kandidat Prve SDS za sprskog člana Predsjedništva BiH.

Prva SDS očekuje i mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Slobodan Bijelić, nosilac liste za izbornu jedinici jedan obećava da će se izboriti za srpske interese.

“Očekivanje naše stranke je da ćemo na ovim izborima, minimum jedno mjesto u Parlamentarnoj skupštini, odnosno Pedstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, osvojiti. To je veoma bitno za stranku ovakve provinijencije, jer smo uvjereni da se tamo u Sarajevu brane interesi Republike Srpske”, naglasio je Slobodan Bijelić, nosilac kandidatske liste Prve SDS za Predstavnički dom PS BiH.

Radićemo na jačanju Republike Srpske i njenom daljem razvoju, poručeno je na konvenciji Prve SDS koja je danas obilježila i krsnu slavu Petrovdan. Potrudiće se, poručuju, i da pomire politike koje su štetne po Republiku Srpsku i njene institucije.

IZVOR: ATV