PROJEKTI U PRIJEDORU Đaković: Šansa za posao kroz dodatnu obuku kod poslodavaca


Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i predstavnici sarajevskog Udruženja “Progres” danas su u Prijedoru potpisali ugovor o sprovođenju zajedničkog projekta “Pro-poso” u okviru kojeg će pet poslodavaca dobiti podsticaje za šestomjesečnu obuku za sedam mladih nezaposlenih lica.

Kroz ovaj projekat u Prijedoru su od 2012. godine praktičnu doobuku dobila 72 radnika, 170.000 KM investirano je za njihove neto-plate, a za podsticaje grad Prijedor obezbjeđuje 9.600 KM, a njemačka Fondacija “Krila nade” (Wings of Hope) i Udruženje “Progres” iz Sarajeva 4.800 evra.– Bitno je naglasiti da je 70 odsto obučenih u ovom projektu ostalo da radi kod svojih poslodavaca, što znači da je više od 50 radnika zaposleno samo kroz ovaj projekat – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Koordinator projekta “Pro-poso” Elvir Čaušević istakao je da je cilj projekta povećanje konkurentnost nezaposlenih na tržištu rada kako bi lakše došli do posla.

– Mi na ovaj način nikome ne dajemo posao, već šansu. Specifičnost ovog projekta je da stvaramo uslove da nakon ovih šest mjeseci dobiju određene kvalifikacije i dodatne mogućnosti za zapošljavanje – kaže Čaušević.

Pravo na podsticaje ostvarile su firme “Brakom”, “Nova Ivančica”, “Edna metalvorking” i “MiM plastik”, te Farma “Škundrić”.


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals