Prijedorski kradljivac ostaje iza rešetaka


Edisu Biondiću (31), zvanom Amerikanac, određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog osam krivičnih dela, među kojim su razbojništvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i krađe.

Biondić je uhapšen u subotu jer je istog dana naneo teške tjelesne povrede D. P. iz Prijedora.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale osumnjičenog, saopštili su da su tada saznali da je još tri krivična djela počinio tokom godine, te su ga zbog bojazni da će nastaviti sa istim, ponovo priveli u utorak.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni u avgustu počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, odnosno od M. Z. iz Prijedora otuđio je moped “jamaha”, u julu je počinio krivično djelo krađa otuđivši parfeme iz objekta apoteke u Prijedoru, dok je u februaru iz kuće oštećenog Z.K. otuđio torbicu u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac – saopštili su iz PU Prijedor i dodaju da je pričinjena šteta u ovim djelima oko 1.500 KM.

E. B. je u srijedu predat u nadležnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem  je predlogu sudija Osnovnog suda u Prijedor osumnjičenom odredio pritvor od 30 dana.

Policijska uprava Prijedor, tokom ove godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv  E.B. je podnela izveštaj za još četiri krivična dela i to dve krađe počinjene u januaru i junu mesecu otuđenjem novca iz jedne trgovačke radnje i ugostiteljskog objekta u Prijedoru, razbojničku krađu počinjenu u avgustu trgovačkoj radnji, kada se izvršilac taksi vozilom udaljio sa lica mesta a potom lišen slobode, te zbog nanošenje teških tjelesnih povreda M. D. iz Prijedora u julu.

Biondić je unazad nekoliko godina poznat po brojnim krivičnim delima a nadimak Amerikanac dobio je nakon što je protjeran iz Amerike, upravo zbog krivičnih dela koje je činio i tamo.

 

IZVOR: Blic.rs