PRAVA PRIJEDORSKA ATRAKCIJA: Lepa Saška vozač autobusa


Ostojićeva je prva žena u Prijedoru koja je dobila ovu dozvolu. Obuku joj platili roditelji kao poklon za 8. mart

ODUVEK sam volela da budem za volanom. To je ljubav odmalena, kaže mlada Prijedorčanka Saška Ostojić, inače prva žena u gradu na Sani koja je položila vozački ispit za vozača autobusa.

Ovakvoj vesti kod nas se još uvek čude, dok je u svetu to potpuno normalno. U njenoj porodici su dobro znali da je njena najveća želja da postane vozač autobusa, pa su joj za 8. mart roditelji pripremili neobičan poklon.

– Roditelji su me iznenadili poklonom, uplatili su mi časove koje sam dugo priželjkivala. Tako sam i krenula na obuku za vozača autobusa što sam oduvek želela. Najteži mi je bio prvi čas, ali sam sve brzo savladala – priča Saška.

Prošla je obuku od 24 časa za volanom autobusa i postala prava prijedorska atrakcija. Ova dugokosa plavuša, upravljajući putničkim autobusom, privlačila je veliku pažnju prolaznika.

– U našim krajevima još uvek je retkost videti ženu za volanom autobusa. Poznanici se čude kada me vide, a meni je to potpuno normalno. Vozim automobil već deset godina, a najveća želja mi je da postanem profesionalni vozač autobusa. I već imam ponuda za posao, tako da se nadam da ću uskoro i da se zaposlim u nekoj prevozničkoj firmi – kaže Saška.

Na nju je posebno ponosan instruktor vožnje Milorad Jetić, koji kaže da mu je za 42 godine karijere ovo prvi put da je za vozača autobusa obučavao jednu ženu.

NADA SE POSLU

– ONA je zaista odličan vozač, a prema mom mišljenju, vozači se rađaju. Ona je za ovo stvorena i smatram da odmah može ići u saobraćaj – priča instruktor Milorad.

Saška je po profesiji veterinarski tehničar, ali se nada da će se uskoro naći za volanom putničkog autobusa.`

Blic.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals