Potvrđena kandidatura Mićića za lidera SDS-a, ponovo izabran na čelo GO


Skupština Gradskog odbora SDS-a Bijeljina odlučila je sinoć da predsjednik tog odbora Mićo Mićić bude kandidat za predsjednika SDS-a.

Članovi Skupštine su za predsjednika Gradskog odbora SDS-a ponovo izabrali Mićića, koji je bio i jedini kandidat za tu dužnost i, ujedno, izglasali da on bude kandidat za predsjednika SDS-a Republike Srpske, saopšteno je iz Gradskog odbora.

Na izbornoj Skupštini izabrani su i članovi novog saziva Gradskog odbora, kao i delegati koji će predstavljati Gradski odbor SDS-a Bijeljina na Skupštini SDS-a.

Skupština Gradskog odbora SDS-a Bijeljina sinoć je završila izborni proces, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić rekao je da SDS samo sa jednim zajedničkim, jedinstvenim kandidatom za predsjednika stranke, ima šansu da se vrati na neke stare pozicije.

On je naveo da će Skupština SDS-a na nivou Republike Srpske biti održana 30. juna, a da bi na Izbornoj skupštini SDS-a Bijeljina, trebalo da bude potvrđen ili odbijen raniji prijedlog bijeljinskog Izvršnog odbora SDS-a da on bude kandidat za predsjednika stranke.

– Mnogo bitnije od toga jeste da se svi kandidati ujedine, ne dijele, da se slože o tom pitanju, da se stranka ne dijeli te da na Skupštinu stranke izađemo sa jednim kandidatom, a da li ću to biti ja ili neko drugi, svejedno je, ali je važno da jedinstvo stranke bude u prvom planu. Trebalo bi da svi zajedno pokušamo da napravimo dobar rezultat na narednim izborima – rekao je Mićić.

On je novinarima prije skupštine rekao da Gradski odbor SDS-a Bijeljina juče bira kompletno novo rukovodstvo, jer su se stekli uslovi za to.

– Kada kažem novo, onda mislim na Skupštinu koja je samim delegiranjem došla, odnosno oko 310 ljudi biće na redovnoj izbornoj Skupštini i oni će birati predsjednika Gradskog odbora, potom 64 od 77 članova Gradskog odbora, 34 delegata za Skupštinu stranke koja će biti održana 30. juna, te pet predstavnika u Glavni odbor SDS-a – rekao je Mićić.

On je istakao da je SDS osvježen sa značajnim brojem mladih ljudi, a u nekoliko mjesnih odbora bilo je izmjena predsjednika odbora.

Mićić je naveo da u Skupštini Gradskog odbora ima više od 100 žena, odnosno više od trećine, da imaju više od 300 omladinaca, čiji predsjednik će, takođe, biti izabran vjuče, rekao je Mićić uoči sjednice. Srna

Izvor: Srpska Cafe


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals