Poslanički klub DNS-a podijeljen u vezi s podrškom ministarki iz DEMOS-a


Međutim, u posljednje vrijeme takve situacije su sve češće, a juče su, prilikom izjašnjavanja NSRS o kandidatu DEMOS-a za novog ministra trgovine i turizma Suzani Gašić, članovi Kluba DNS-a različito postupili.

Tako su poslanici Milan Radović, Đorđe Popović, Duško Ivić i Aleksandar Glavaš izašli iz sale i nisu glasali, dok su poslanici Dane Malešević, Slavko Gligorić, Mirko Sovilj i Darko Banjac glasali za stav vladajuće koalicije i izbor Suzane Gašić.

Za dobre poznavaoce unutrašnjih odnosa u DNS-u, jedino iznenađenje bio je postupak Aleksandra Glavaša iz Istočnog Sarajeva, koji je do sada pripadao struji Darka Banjca, a sada je reagovao identično kao Milan Radović i njemu bliski poslanici.

Izvori iz ove stranke ističu da dio poslanika DNS-a blizak Milanu Radoviću ne želi da prihvati koaliciju s SNSD-om i zagovara istupanje iz vladajućeg bloka, te priklanjanje SDS-u i PDP-u, što će biti naročito vidljivo uoči lokalnih izbora, dok su drugi poslanici, predvođeni Darkom Banjcem u NSRS, odnosno Nenadom Nešićem u Parlamentu BiH, lojalni partneri SNSD-a.

Izvor: opcija.net


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals