Počela prodaja hladno cijeđenih sokova Kapi s’ Kozare


Hladno cijeđeni sokovi  Kapi s’ Kozare od jabuke, kruške i jagode se nalaze od 4.2.2019. godine u prodaji u pojedinim lokalnim marketima i ugostiteljskim objektima u Prijedoru.

Naši prijatelji iz Agrokluba su napisali tekst o nama koji možete pročitati u nastavku.

Oni koji su probali Kapi s’ Kozare kažu da bolje sokove odavno nismo imali na tržištu. Voćari kažu da je riječ o hladno cijeđenim sokovima, pravljenim bez nemijskih dodataka i šećera, koji imaju isključivo netaknuti ukus voća. To jeupravo I ono po čemu su posebni.

Kap po kap, na tržište uskoro stižu originalni prijedorski sokovi od domaćeg voća. Simboličnog naziva “Kapi s Kozare“, ovi hladno cijeđeni sokovi od jabuke, kruške i jagode, za početak na lokalnom tržištu, u prodavnicama i ugostiteljskim objektima trebalo bi da se nađu do novogodišnjih praznika.

“Kapi s Kozare”, sok bez hemijskih dodataka i umjetnih zaslađivača

Oni koji su probali “Kapi s Kozare” kažu da bolje sokove odavno nismo imali na tržištu. Voćari kažu da je riječ o hladno cijeđenim sokovima, pravljenim bez hemijskih dodataka i šećera, koji imaju isključivo netaknuti ukus voća. To je upravo i ono po čemu su posebni.

Na tržište konkurišemo kvalitetom, jer je riječ o voću iz potkozarskih voćnjaka, napravljenom bez hemijskih dodataka, konzervansa i umjetnih zaslađivača. Naše Potkozarje oduvijek je bilo poznato po uzgoju kvalitetnog voća, tako da je ovo kruna naših napora i rada“, kaže predsjednik UO Poljoprivredne zadruge “Kooperativa” Prijedor, Dalibor Jović.

Za početak je iscijeđeno oko 10 tona jagode, jabuke i kruške iz 14 prijedorskih voćnjaka. Na ovaj način voćari rješavaju i problem plasmana voća koje nisu uspjeli prodati za odgovarajuću cijenu.

Cilj – stvoriti prepoznatljiv brend

Cilj je da “Kapi s Kozare” prerastu u prepoznatljiv brend, koji promoviše kvalitet voća potkozarskih voćnjaka, ali i samo područje. Sokovi se plasiraju u staklenim bocama od dva decilitra i u bocama od jednog litra. Urađen je i promotivni materijal, a dizajneri su napravili i odgovarajuće naljepnice, koje se nalaze na sokovima.

Nedostaje hladnjača i linija za cijeđenje sokova

Kvalitet ovih sokova je vrhunski, kažu prijedorski voćari. U ovom projektu vide mogućnost ekonomskog razvoja od kojeg će imati koristi ne samo oni, već i lokalna zajednica, ali i Republika. Zbog toga očekuju pomoć nadležnih institucija, jer im nedostaju hladnjača i pogon za hladno cijeđenje voća.

Upravo zbog toga što nismo imali liniju za hladno cijeđenje, bili smo prinuđeni da ovu prvu količinu soka dobijemo u pogonu u susjednoj Federaciji BiH, što nas je dodatno koštalo. Mnogo isplativije bilo bi da se cijeđenje može obaviti kod nas i da nemamo, između ostalih, troškova transporta“, kaže član Udruženja voćara Grada Prijedora, Radivoj Vujković.

Podrška prijedorske Agencije za ekonomski razvoj “PREDA”-e

Proizvodnja sokova dio je projekta prijedorske Poljoprivredne zadruge “Кooperativa”, Udruženja voćara  i Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora. U planu je izgradnja Distributivnog centra u Omarskoj kod Prijedora, koji bi trebalo da ima hladnjaču i liniju za cijeđenje voća.

U planu proširenje palete proizvoda

U narednom periodu, osim sokova od domaće jabuke, kruške i jagode, u planu je i proizvodnja sokova od aronije, maline, kupine i šljive, ali i proizvodnja  domaćih rakija.. Prijedorski voćari poručuju – podržite domaće proizvođače i probajte “Kapi s Kozare”, jer sigurno se nećete pokajati.


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals