Pavić: Rukovodstvo BiH olako shvatilo problem migrantske krize


Marko Pavić, lider Demokratskog narodnog saveza Foto: SRNA

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je danas u Banjaluci da je rukovodstvo BiH olako shvatilo migrantsku krizu i da nije preduzelo mjere iz svoje nadležnosti da riješi i preduprijedi taj problem, koji je alarmantan na ovim prostorima i u cijeloj Evropi.

Pavić je rekao novinarima da su predstavnici vlasti na nivou BiH u tom smislu objašnjavali građanima “da ni do čega neće doći i da su spremni”, ali da se po nastupanju migrantske krize vidjela njihova nespremnost.

On je ocijenio da Republika Srpska nije sposobna da primi i zbrine i manji broj migranata, jer nije riješen problem sa domaćim izbjeglim i raseljenim stanovništvom.

“Јoš uvijek u opštinama imamo narodne kuhinje gdje hranimo veliki broj naših stanovnika. Kako ćemo hraniti migrante? Kada uzmemo bezbjednosne i druge političke implikacije, koje mogu doći s migrantima, onda se vidi da ni mi u Srpskoj, a ni BiH nije sposobna da primi migrante”, naveo je Pavić.

Pavić je “onima iz Evrope”, koji u vezi s pomenutom krizom apeluju na humanost, poručio da otvore granice i pokažu tu humanost, a ne da tjeraju da problem migranta rješavaju oni koji nisu sposobni ili su manje sposobni.

Izvor: RTRS


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals