Padobranci Prijedora učestvuju na “Balkanskom skoku prijateljstva”


Na sportskom aerodromu “Lisičiji jarak” kod Beograda u petak je svečano otvorena Međunarodna padobranska manifestacija “Balkanski skok prijateljstva 2019”, na kojoj učestvuju i padobranci iz Aero-kluba “Prijedor”

Na sportskom aerodromu “Lisičiji jarak” kod Beograda u petak je svečano otvorena Međunarodna padobranska manifestacija “Balkanski skok prijateljstva 2019”, na kojoj učestvuju i padobranci iz Aero-kluba “Prijedor”. Zbog loših vremenskih uslova u petak nije bilo skokova, ali se očekuje da će padobranci već u subotu pokazati svu svoju veštinu.

Branko Kovačević iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je i jedan od organizatora, rekao je da Srpska tradicionalno učestvuje na ovoj manifestaciji.

– Republiku Srpsku ove godine predstavljaju Jelena Vučenović, Stefan Paunović, Draško Lajić i Nenad Martinović iz Prijedora – rekao je Kovačević Srni.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski padobranci na svetskom vojnom takmičenju u Mađarskoj

“Balkanski skok prijateljstva” okuplja više od stotinu padobranaca iz Srbije, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske, Grčke, Francuske, Belgije, Nemačke, Švedske, Rusije, Izraela, Australije.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije.

http://www.novosti.rs