Održani 13. “Dani zime na Kozari”


NA Mrakovici, na planini Kozara, održana je privredno-turistička manifestacija “13. Dani zime na Kozari”, koja je okupila veliki broj posetilaca i učesnika iz svih krajeva Srpske. Takmičari su stigli iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Zenice, Broda i Stare Pazove.

Posebnu pažnju privukla su sportska takmičenja u neobičnim disciplinama, kao i priprema gurmanskih specijaliteta, pre svega kotlića, čiji se miris širio platoom pored spomenika na Kozari.

Održana su sportska nadmetanja devet ekipa iz više lokalnih zajednica i gastro takmičenje osam turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, 12 lovačkih udruženja i 11 izviđačkih odreda i planinarskih društava.

– Manifestacija “Dani zime na Kozari” predstavlja ponos, ne samo grada Prijedora i planine Kozare, nego cele Srpske. Kozaru, sa njenim turističkim potencijalima prepoznali su u Ministarstvu trgovine i turizma i podržali mnoge projekte koji su imali za cilj poboljšanje turističke ponude i razvoj turizma. Cilj je Srpsku učiniti interesantnom turističkom destinacijom – kaže ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač.

www.novosti.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals