Održani 13. “Dani zime na Kozari”


NA Mrakovici, na planini Kozara, održana je privredno-turistička manifestacija “13. Dani zime na Kozari”, koja je okupila veliki broj posetilaca i učesnika iz svih krajeva Srpske. Takmičari su stigli iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Zenice, Broda i Stare Pazove.

Posebnu pažnju privukla su sportska takmičenja u neobičnim disciplinama, kao i priprema gurmanskih specijaliteta, pre svega kotlića, čiji se miris širio platoom pored spomenika na Kozari.

Održana su sportska nadmetanja devet ekipa iz više lokalnih zajednica i gastro takmičenje osam turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, 12 lovačkih udruženja i 11 izviđačkih odreda i planinarskih društava.

– Manifestacija “Dani zime na Kozari” predstavlja ponos, ne samo grada Prijedora i planine Kozare, nego cele Srpske. Kozaru, sa njenim turističkim potencijalima prepoznali su u Ministarstvu trgovine i turizma i podržali mnoge projekte koji su imali za cilj poboljšanje turističke ponude i razvoj turizma. Cilj je Srpsku učiniti interesantnom turističkom destinacijom – kaže ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač.

www.novosti.rs