NEMA POVEĆANJA PLATA, STIŽU OTKAZI Radnici prijedorskog rudnika najavili štrajk upozorenja


Zbog najave otpuštanja zaposlenih, nepovećavanja plata te odlaska radnika u inostranstvo, radnici “Arcelor Mitala” iz Prijedora najavili su za ponedeljak štrajk upozorenja.

Iz Sindikalne organizacije “Arselor Mitala” saopštili su da je njihova Skupština usvojila Odluku o  stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja.– Razlog stupanja u jednočasovni štrajka upozorenja je odluka Kompanije o otpuštanju 300 radnika, neprihvatanje  zahtjeva skupštine sindikalne organizacije “Arselor Mitala” o povećanju plate i zaštita radnih mjesta i sprečavanje odlaska radnika sa ovih prostora – navodi se u ovom saopštenju.

Štrajk upozorenja će se  održati u ponedeljak u periodu od 8:30 do 9:30 na lokaciji rudnika Omarska i  od  11 do 12 časova na lokalitetu Prijedor – Centralna  radionica.

– Štrajk će se voditi u skladu sa odredbama Zakona o štrajku i na način kako je to propisom određeno u borbi za svoja egzistencijalna prava – navode u Sindikatu.

Prema nezvaničnim saznanjima Srpskainfo radnici “Arselor Mitala” su tražili povećanje plata i prije nego što je njihova kompanija najavila otpuštanje 300 radnika.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals