“NEĆU DA ISPUNJAVAM ŽELJE BURSAĆA” Miljuš tvrdi da SNSD Prijedor ide u sunovrat


Zamjenik gradonačelnik Prijedora Aleksandar Miljuš kaže da ne prihvata odluku prijedorskog SNSD da ga razrješi stranačkih funkcija kao ni obrazloženje te odluke.

– Čekam odluku partijskih organa i ne prihvatam je u tom segmentu i njihovom obrazloženju. Bio sam član Gradskog odbora i Predsjedništva SNSD Prijedor, ništa više, a u partiji postoji još Izvršni komitet kao glavno tijelo i ono se uglavnom najviše sastajalo i donosilo odluke. Predsjedništvo vrlo rijetko ili gotovo nikada, uglavnom kada treba potvrditi tačke dnevnog reda za Glavni odbor. Sačekaću partijske organe, a u svakom slučaju ispoštovaću to – kaže Miljuš.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać sinoć je nakon sjednice Izvršnog komiteta i Predsjedništva stranke, novinarima saopštio da Miljuša razrješavaju funkcija jer nije ispunjavao partijske obaveze i zahtjeve. Međutim, Miljuš demantuje te navode.

– Nije tačno, niti sam ja imao ikakve zahtjeve ni obaveze, niti hoću da ispunjavama želje, čestitke i pozdrave od strane gospodina Saše Bursaća tako kako on misli – ističe Miljuš.

On tvrdi da još nije razmišljao da li će napustiti SNSD i ističe da njegovim razrješenjem SNSD iz Prijedora skreće pažnju sa svoje političke strmoglave scene.

– Ja sam član ove partije i smatram da sam zaslužan član i jednostavno mislim da je ovo hir ili čin u kome će se praktično prebaciti politička scena na moju ličnost i vrijeđanje mene, a sa druge strane politički sunovrat koji radi Gradski odbor SNSD unazad dvije godine će biti vidljiv vjerovatno već danas na sjednici Skupštine grada Prijedora – rekao je Miljuš.

Foto: Bojana Majstorović/RAS SrbijaPredsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać kaže da je stranačkih funkcija razrješeno više osoba među kojima je i Miljuš.

– Razlog je neispunjavanje partijskih obaveza. Nije ispunio neke zahtjeve koje je dobio ispred partije i to je veoma jednostavan i nama dovoljan razlog. Razriješili smo partijskih funkcija i još neke ljude i u narednom periodu razmotrićemo eventualno još neke mjere koje će donijeti Predsjedništvo i čim se mogne skupiti više od 50 ljudi, s obzirom na to da naš Gradski odbor broji 150 ljudi ove odluke ćemo potvrditi odnosno donijeti i na Gradskom odboru – rekao je Bursać.

On je naveo da je prijedorski SNSD iznenađen odlukom potpredsjednika Skupštine grada Prijedora Gorana Dragojevića da napusti odbornički klub ove partije.

– To nas je sve zateklo. Nažalost, taj je čovjek bio nama i prijatelj i partijski kolega. Nismo se nadali tome. Mislim da je on pogriješio, ali to je njegova odluka. Mi smo odluku prihvatili – rekao je Bursać.

SNSD Prijedor izgubio je skupštinsku većinu jer ima podršku 15, a DNS 16 odbornika. Redovna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je za danas.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals