NE ZNA KAKO SE ZARAZIO Radnik Hitne pomoći u Prijedoru pozitivan na korona virus


U Prijedoru je jedna osoba zaražena korona virusom i radi se o radniku Hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor.

Ovo je potvrdio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.-Osoba nema spoznaju o kontaktu iz kojega je došlo do zaraze. Čini nam se da se ovdje radi o klasičnom kontaktu sa asimptomatičnom osobom, koja nema sipmptome i ne zna ni ona da je oboljela, tako da i on nema spoznaju, ali se vrši provjera svih kontakata koje je on u posljednje vrijeme imao – istakao je Đakovi i dodao da je zaustavljen rad Hitne pomoći čiji prostor će biti dezinfikovan.

-Naglašavam, radi se samo o području Hitne pomoći, ne i Doma zdravlja. Dvije grupe ljudi koji su radili u dva tima u Hitnoj pomoći su na kontrolama da se utvrdi da nije neko od njih obolio – izjavio je on. Đaković je naveo da je tim za dezinfekciju sa epidemiolozima dogovorio da se dezinfikuje prostor u kojem živi zaraženi Prijedorčanin.

-Trenutno imamo dvije osobe zaražene korona virusom u Prijedoru. Jedna je na liječenju u Banjaluci, a druga osoba je u izolaciji u gradskoj bolnici- rekao je Đaković.

Inače, i druga zaražena osoba iz Prijedora je medicinski radnik, odnosno medicinska sestra koja je zaposlena u Banjaluci.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals