Na korona virus TESTIRANI gradonačelnik Prijedora i njegov savjetnik, nalazi NEGATIVNI


Nakon samoizolacij testirani su gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i njegov savjetnik za infrastrukturu Zlatko Ritan te je utvrđeno da su obojica negativni na korona virus.

Njih dvojica su bili u samoizolaciji od 14. maja kada je saopšteno da je na korona virus pozitivan ljekar iz prijedorske bolnice koji je sa njima prisustvovao stranačkim pregovorima DNS i SDS.

Međutim, nakon tri dana utvrđeno je da je i ljekar negativan nakon što je dva puta testiran.

Ipak, Đaković i Ritan su odlučili da budu u samoizolaciji i nakon negativnih testova danas su ponovo prisustvovali sjednici Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Gradonačelnik Đaković je nakon današnje sjednice Štaba saopštio da je juče dobio negativan nalaz testa i da od danas nastavlja sa radom.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

-Izvršio sam svoju funkciju osjećaja prema ljudima, da nikoga ne dovedem u situaciju potencijalnog straha zbog situacije u kojoj sam se ja našao, ali evo sve je završilo dobro i kod mene je negativan test i ljudi sada samnom mogu opušteno raditi-istakao je prvi čovjek Prijedora.

On je potvrdio da u poslednja 24 sata u Prijedoru nema novozaraženih osoba.

-Nažalost jedna je osoba preminula, radi se o onkološkom pacijentu sa kovid odjeljenja- izjavio je on.

Đaković je poručio da je u Prijedoru korona virisom zaraženo 26 osoba, a ne 27.

-Na moje insistiranje ponovo je utvrđen taj broj jer je jedan zaraženi iz Kozarske Dubice vođen kao da je iz Prijedora. Tako da je broj zaraženih manji za jednu osobu- pojasnio je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS SrbijaĐaković je dodao da se do sada 13 Prijedorčana oporavilo od zaraze korona virusom.

-Pod zdravstvenim nadzorom je 387 osoba, iz zdravstvenog nadzora je izašlo 1.511. U bolnici je na kovid odjeljenju 19 pacijenata od kojih je 13 iz Prijedora, tri su iz Oštre Luke, i po jedan iz Kostajnice, Novog Grada i Kozarske Dubice- rekao je Đakaović.

On je dodao da su u prijedorsku bolnicu juče smještena još dva pacijenta iz Oštre Luke koja su upućena u ovu zdravstvenu ustanovu iz Banjaluke.

-Na odjelu za izolaciju imamo dva pacijenta čije testove očekujemo da se vidi jesu li zaraženi ili nisu-rekao je on.

Đaković je saopštio da nije bilo prekršaja građana u poslednja 24 sata i da je tržišite dobro snabdjeveno.

-Opšta dezinfekcija se nastavlja i dalje bezobzira što su mnoge mjere ukinute, ali mjera dezinfekcije nisu ukinute i nastaviće se i dalje na javnim površinama i u javnim objektima prema procjenama Štaba-poručio je Đaković.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals