Muzika hrani dušu, a trčanje daje inspiraciju


Da granice ne postoje kada se nešto voli, pokazala je naša članica kluba Radmila Trbic , koja je spojila nespojivo, muziku i sport. Profesorka flaute, sportskog duha, ima moto „muzika hrani dušu, a trčanje daje inspiraciju“.

Od malena se bavila sportom, i tada je trčanje za nju bilo samo dio kondicionog treninga, koje je kasnije preraslo u veliku ljubav.

Trčala je godinama bez učešća na nekom takmičenju, i prvi zvanični istrčani polumaraton bio je u Novom Gradu – “Stazama Branka Ćopića”, nakon čeka su se samo nizale trke. Svaka trka za nju je posebna, a ponosna je na ostvarenom ličnom rekordu na polumaratonu u Banjaluci, istrčanom u vremenu od 01:53h, kao i na Ostroški polumaraton gdje joj je posebnost samog mjesta dalo dodatnu snagu da istriči polumaraton, na jednoj od najtežih staza u okruženju, i ostvoji 2. mjesto u kategoriji.

Mnoge trke su iza nje, Zagreb, Ljubljana, Poreču, Kruševac, Zenica, Gradiška, Novi Sad, Sofija, a o daljim kilometrima i planovima kaže da bi voljela trčati u Berlinu, Parizu, Beču i još mnogo takvih destinacija. Da li će se neka od tih želja ostvariti, kaže, vidjeće. Ali i ako se to ne desi, ona će i dalje da uživa u svakom istrčanom kilometru, jer osjećaj nakon trčanja za nju je neopisiv.

Često voli da pomene čuvenu misao Džona Henka, koja joj je obilježila život: “Naučio sam da završiti maraton nije samo atletsko postignuće. To je stanje uma, koje kaže da je sve moguće.

Ona je inspiracija i promoter sportskog života, osim trčanja, Radmila se rekreativno bavi tenisom, ali je aktivna i kao fitnes trener.

Banja Luka Running Club


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals